Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 7 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Wijnfans opgelet: de Pivot van Coravin is alles wat je wil voor de feestdagen

Een beetje wijnliefhebber is wel bekend met Coravin: een revolutionair wijnconserveringssysteem dat met name in de restaurantwereld veel wordt gebruikt. Maar nu is er de Coravin Pivot, een innovatief en betaalbaar systeem om ook thuis je fles wijn te bewaren zonder kwaliteitsverlies, tot wel vier weken na opening.

Pivot, het instapmodel van Coravin

Coravin maakt het mogelijk om een glas wijn te nuttigen, zonder meteen de hele fles leeg te hoeven drinken. De vorige modellen van Coravin waren uitgerust met een soort naald waarmee je een glas wijn uit een ongeopende fles wijn kan serveren zonder dat je de fles hoeft te openen. De wijn wordt niet blootgesteld aan zuurstof, waardoor die goed blijft in de fles. Veel restaurants kunnen inmiddels niet meer zonder.

Zo’n Coravin kost wel wat, namelijk zo’n € 249,- (bijvoorbeeld via de Bijenkorf). Maar leg je verlanglijstje voor de Sint maar vast klaar: de Coravin heeft nu een instapmodel, namelijk de Pivot. Ideaal voor thuisgebruik, want met zijn € 119,- (introductieprijs tot 31 december is zelfs € 99,- ) is deze wijngadget een stuk goedkoper.

Pivot van Coravin
Bron: Coravin

Snellere schenksnelheid

Verder doet ‘ie hetzelfde als de andere Coravin modellen. Hij beschikt niet over een naald, maar werkt iets anders: je vervangt de schroefdop of kurk van je fles wijn door een stopper. Daar plaats je de Pivot bovenop. Door tijdens het kantelen van de fles de knop in te drukken, schenkt de Pivot de wijn en vervangt de geschonken wijn in de fles met argon gas. Daarna blijft de wijn in de fles nog tot zo’n vier weken goed.

De Pivot heeft nog een voordeel ten opzichte van de andere modellen van Coravin: hij heeft een schenksnelheid die gelijk is aan de schenksnelheid rechtstreeks uit de fles. Waar het bij de andere modellen van Coravin nog wel even kan duren voordat je glas is uitgeschonken, heb je daar bij deze gadget dus geen last van.

Het apparaat gebruikt trouwens dezelfde Coravin-capsules als de andere modellen, gevuld met 100% argongas. Je haalt zo’n 20 glazen van 150 ml uit één capsule.

Kijk voor meer informatie op www.coravin.nl

Pivot Coravin
Bron: Coravin

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.