Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Gadgets 29 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe Google Nest Hub is je ideale handsfree hulp in de keuken

Bij gadgets voor foodies denken we vaak aan keukentools of hooguit misschien een toffe wijn app voor op je telefoon. Maar de nieuwe Google Nest Hub kan nu ook worden toegevoegd aan je verlanglijstje. Deze slimme gadget is namelijk een ontzettend handige handsfree hulp bij het koken.

Wat is de Google Nest Hub?

Gisteren werd de nieuwe Google Nest Hub officieel gelanceerd door Google. De gadget bestaat uit een strak scherm met touch-screen, waarbij de speaker in de voet is ingebouwd. Het apparaat biedt je een stukje automatisering van je huis. Alle features van Google zijn letterlijk binnen stembereik, waardoor de Nest Hub je eigen, persoonlijke assistent in huis is.

Zo kun je bijvoorbeeld de lampen in huis met je stem besturen (“Hey Google, doe de lampen aan”), opvragen wat vandaag de snelste route is naar je werk, het laatste nieuws en weerbericht horen en muziek afspelen via Spotify. Ook werkt de Google Assistent in de Nest Hub met honderden apparaten samen. Bedien je tv en camera’s, zie op het scherm wie er voor de deur staat als er wordt aangebeld, of kijk stiekem wat je huisdier thuis uitvreet terwijl je op je werk zit.

Google Nest Hub

Zo gebruik je de Google Nest Hub in de keuken

Maar de Google Nest Hub blijkt ook een ideale gadget voor (thuis)koks. Zet ‘m in je keuken en vraag naar recepten of instructies bij het koken. Bijvoorbeeld: “Hey Google, hoe maak ik steak tartare?” of “Hey Google, hoe maak je zelf mayonaise?”. Google leest de kookinstructies uit recepten in stappen voor. Zo kun je binnenkort bijvoorbeeld je favoriete recepten van Culy laten voorlezen tijdens het koken.

Héél fijn, want zo hoef je niet met je vieze vingers aan het scherm van je telefoon of computer te zitten. En we weten allemaal hoe irritant het is als je tijdens het koken iets met je vingers moet opzoeken in een recept…

Ook kun je Google vragen om video’s af te spelen op Youtube met kookinstructies, bijvoorbeeld hoe je een ananas moet snijden. En helemaal ideaal: de Nest Hub kan meerdere timers (oftewel: kookwekkers) tegelijk zetten, die je allemaal een eigen naam kunt geven. Superhandig als de aardappeltjes 20 minuten in de oven moeten en de kip anderhalf uur bijvoorbeeld. Roep: “Hey Google, zet een timer van 20 minuten voor aardappeltjes” en leave it to Google.

Ron Blaauw test de Google Nest Hub

Ron Blaauw test de Google Nest Hub

De nieuwe Google Nest Hub ligt nú in de winkel, maar Culy kreeg vorige week al een exclusieve preview van de gadget. Sterrenchef Ron Blaauw kookte een diner voor een groep food journalisten, met behulp van de Nest Hub.

Zo vroeg Ron aan Google om video’s te laten zien van zijn gerechten en liet hij de Nest Hub recepten voorlezen. En omdat we weten dat je net zoveel houdt van lekker eten als van slimme gadgets voor in de keuken, laten we je hieronder een paar van de gerechten van Ron zien.

Hey Google, wat eten we vandaag?

Google diner met Ron Blaauw
Het menu van Ron Blaauw
Taco met carnitas van Ron Blaauw
Een taco van knapperige wonton met carnitas van varkensvlees en crème fraîche
Steak Tartaar van Ron Blaauw
Steak tartare met beenmergdressing in ‘Pani Puri’
Hartige cheesecake van zeebaars
Cheesecake van zeebaars met witlof, passievrucht en beurre blanc
Piepkuiken met foie gras van Ron Blaauw
Piepkuiken met foie gras ‘en croûte’
Tompouce met aardbeien van Ron Blaauw
Hollandse aardbeien met crème suisse en krokante Mille Feuille

Wil je de Google Nest Hub kopen?

Google Nest Hub heeft een adviesprijs van € 129,- euro en is niet alleen te bestellen bij electronicazaken en de Google Store, maar ligt ook bij Albert Heijn in de schappen.

Meer over koken en eten met Google:

Hey Google Nest Hub
Ron Blaauw kookt

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.