Redactie
Redactie Culinair nieuws 3 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Bizar: Google maakt app die calorieën telt in je Instagram-foto

Groot nieuws! Google heeft onlangs aangegeven een app te ontwikkelen waarmee je de calorieën van een gerecht via Instagram kunt berekenen.

Voor de ontwikkeling van de app wordt software gebruikt op basis van kunstmatige intelligentie, om zo het aantal calorieën te kunnen berekenen. De naam van de app is ook al bekend: Im2Calories.

Hoe werkt het precies?

Door bepaalde patronen in de foto’s (en dus het eten) te herkennen kunnen de aantallen calorieën worden vastgesteld. Deze worden vervolgens gebruikt om het totaal aantal calorieën van het desbetreffende gerecht te berekenen. Ook kun je met de app vaststellen wat voor soort eten het is en de hoeveelheid per portie.

Daarbij gaf Google aan dat de app wel tijd nodig zal hebben om te verbeteren. Zo zal het identificeren van gerechten, ingrediënten en bereidingswijzen steeds specifieker worden wanneer er meer gebruik van wordt gemaakt.

Wanneer Im2Calories uit zal komen en hoeveel de app zal kosten is helaas nog niet bekend. Zodra we meer weten, laten we het je uiteraard weten!

Wat vind jij? Ben je blij met een app als Im2Calories? Of vind je het juist onzin? Laat het ons weten in onderstaande poll.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.