Redactie
Redactie Drinken 27 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste wijn apps voor je smartphone

Ben je een wijnliefhebber en gebruik je graag apps op je telefoon om je leven makkelijker te maken? Dan hebben we een aantal goede tips voor je! Dit zijn namelijk de beste wijn apps voor je smartphone:

1. Vivino

Onze absolute favoriet onder de wijn apps: met de Vivino app scan je in een mum van tijd het etiket op een wijnfles. Op je schermpje verschijnt dan informatie over de wijn, het druivenras, de kwaliteit van de fles en waar je ‘m lekker bij kunt drinken. Dit werkt ook in restaurants! Daarnaast kun je proefnotities opslaan en je favoriete wijnen verzamelen in een lijstje.

2. WineStein

Deze app geeft je altijd en overal wijnadvies bij je eten, en dat zelfs in het Nederlands. Jij voert de gerechten in, en WineStein zoekt er de passende wijn bij uit. Maar andersom werkt het ook: jij voert de fles wijn in die je voor je hebt, en de app geeft een gerechtsuggestie. De app is gratis, maar als je wijnen wilt opslaan, betaal je een klein bedrag per maand.

3. &Wijn

Wat schenk je bij een frisse salade? Welke rode wijn past bij vis? Wat voor wijn serveer je bij een Thaise curry?

In deze app doen sterrenkok Thom van der Heide en sommelier van het jaar 2011, Edger Groeneveld, samen met ELLE Eten journalist Felicia Alberding suggesties voor combinaties van wijnen en spijzen. Met uitgebreide beschrijvingen van meer dan 100 wijnen die in de supermarkt en bij de slijter te koop zijn.

Stock wijn apps

4. Connaisseur

Geen app om je wijnadvies te geven, maar juist om je wijnkennis te testen. Deze wijn app bevat bijna 500 vragen en weetjes over wijn, mede gemaakt door Harold Hamersma. Zo word je binnen een paar dagen een (beetje een) wijnkenner.

5. WijnAlmanak | Wijnshaker

Wijnshaker selecteert op basis van je locatie de supermarkten, slijterijen of wijnspeciaalzaken bij jou in de buurt, en wat zij zoal aan assortiment hebben. Handig, zeker als je niet in je eigen buurt bent en niet weet waar heen te gaan voor een goed flesje wijn.

6. Superwijnen van De Grote Hamersma

Deze (betaalde) wijn app is gevuld met bijna 1000 wijnen van wijn-expert Harold Hamersma. Elke wijn krijgt een cijfer, een begeleidend tekstje én de app vertelt je waar de fles te koop is.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.