Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 28 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Video: dit zijn de beste ijssandwiches van L.A. (en wij snappen waarom)

Waarom kiezen tussen een ijsje en een koekje als je ook gewoon een ijssandwich kunt eten? Bij Coolhaus maken ze naar verluid de beste ijssandwiches van L.A. Het zijn in ieder geval de coolste, afgaande op deze video van Food Insider.

How LA’s Best Ice-Cream Sandwiches Are Made

Coolhaus was founded in 2008 by two women who wanted to make the best ice-cream sandwiches ever. Over a decade later, they’re sold all over the country but still have their roots here in LA. We took a trip to the Coolhaus factory to see how all the deliciousness is made.

4 miljoen ijsjes per jaar

Coolhaus maakt ijs en ice cream bars, maar het zijn vooral hun ice cream sandwiches waarvoor mensen van heinde en verre naar deze ijssalon afreizen. Ze begonnen met een ijstruck op Coachella in 2009, inmiddels hebben ze winkels in onder andere Los Angeles, New York en Dallas. En dat niet alleen: hun beroemde ijsbekers en ijssandwiches zijn door heel Amerika te koop. In 2018 alleen al verkochten ze 4 miljoen ijsbekers en ijssandwiches.

Co-eigenaren Natasha Case en Freya Estreller hebben allebei een achtergrond in de architectuur. De naam Coolhaus is dan ook een knipoog naar hun verleden. Ze vernoemen zelfs ál hun ijssandwiches naar architecten en architecturale stijlen. Bijvoorbeeld de Mint-i-malism en de Rem’s Coolhaus. 

IJssandwich van Coolhaus

De beste ijssandwiches

Hun ijssandwiches zouden zo goed zijn, omdat ze bij Coolhaus al beginnen met héél goed ijs. Daar zit slechts 20% lucht in: heel weinig voor ijsbegrippen. En hoe minder lucht, hoe meer goede ingrediënten die je proeft.

De ijssandwiches worden in de winkels van Coolhaus vers gemaakt, maar je kunt ze ook voorverpakt kopen door heel Amerika. Volgens de verslaggeefster van Food Insider zien zelfs de voorverpakte ijssandwiches er handgemaakt uit. Het koekje is superzacht, waardoor je er direct uit de vriezer je tanden in kunt zetten. De meeste ice cream sandwiches moeten eerst een beetje zacht worden op kamertemperatuur voordat je ze kunt eten. En laten we wel wezen: daar heeft toch niemand het geduld voor?

Proeven? Op naar L.A. dus. Op de website van Coolhaus vind je alle verkoopadressen. En o ja: de papieren wikkel is ook eetbaar. No waste dus! 

Meer ijssandwiches:

IJssandwiches Coolhaus
Bron: Coolhaus

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.