Redactie
Redactie Gadgets 25 jul 2013
Leestijd: 2 minuten

Fijne organizers & opbergers voor je koelkast

Het gebeurt ons allemaal: nadat we weer grondig de koelkast hebben geboend en opgeruimd, lijkt het binnen een week alweer alsof orkaan Sandy hem onder handen heeft genomen. Met deze handige opbergers zorg je ervoor dat hij altijd netjes blijft en je in één oogopslag ziet wat je nog wel en niet hebt. 

Alvast een kleine tip: divide & conquer! Verdeel van tevoren je koelkast in verschillende (denkbeeldige) vakken en gebruik bijvoorbeeld je linker la alleen voor groenten, en de bovenste plank voor (lang houdbare) potjes. Zo weet je precies waar je zoeken moet en ziet het er ook gelijk een stuk opgeruimder uit. Daarnaast gaan wij voor zoveel mogelijk stapelbare producten, wat nog makkelijker valt onder te verdelen in categorieën.

Benieuwd naar wat nu de perfecte indeling is op basis van de producten? Kijk dan hier.

1. Doorzichtige bakjes

Speltip 1: overzicht is het sleutelwoord, dus gebruik doorzichtige voorraadbakjes. Wat nóg handiger is, wanneer je ze gebruikt voor left overs en je ze linea recta in de oven kunt zetten. Deze glazen schalen van Pyrex zijn daar i-de-aal voor!

€17,25 bij De Bijenkorf

2. Druk-en-sluit zakjes

Druk-en-sluit zakjes, ook wel de zogenaamde ziplock bags, zijn je redder in noord! Zorg ervoor dat je je producten netjes inpakt en leg alle zakjes bij elkaar. Dit scheelt je ontzettend veel in ruimte en je ziet gelijk wat erin zit. Super handig voor bijvoorbeeld cakejes (ook voor in de vriezer), kruiden of een stuk kaas.

Wij zijn fan van deze zakjes, te koop bij Ikea voor €1,99 voor 50 stuks in twee verschillende maten

Bron: Ikea

3. Set plastic bakjes in verschillende maten

Wie heeft ‘m niet? Deze handige set met 17 bakjes, in 7 verschillende maten. Stapelen, ordenen en bewaren. Voor de “cluster freaks” het summum.

17-delige set voor €3,79 bij Ikea

Bron: Ikea

4. Wijnfleshouder

Ken je het probleem dat je flessen wijn beginnen te rollen wanneer je iets pakt? Met deze handige houders van Quirky is dat probleem meteen verdwenen!

2 stuks voor €7,99 bij Ikea

Bron: Quirky

5. Flessenhouders

Niet alleen je wijnflessen mogen netjes liggen, ook de rest verdient z’n eigen plekje, zonder te bewegen bij elke aanpassing in je koelkast.

Flessenhouder van Blomus voor 13,95 bij De Bijenkorf

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.