Redactie
Redactie Inspiratie 10 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Checklist: binnen 20 minuten een schone koelkast

Maak jij eens in de paar maanden je koelkast grondig schoon? Waarschijnlijk – net als wij – niet, of in ieder geval niet vaak genoeg. Een nieuw jaar betekent een schone lei en dus kan je de – hoogst noodzakelijke – gewoonte je koelkast grondig schoon te maken nu starten.

Gebruik onderstaande punten om ‘m écht goed schoon te maken, print ze desnoods en gebruik ze als checklist. Zo weet je zeker dat je goed zit, niets vergeten bent én ben je binnen 20 minuten klaar. 1, 2, 3, schoonmaken!

1. Haal je koelkast leeg. Voorbereiding is het halve werk. Zorg er dus voor dat je koelkast helemaal leeg is. Grote kans dat je de helft kan weggooien omdat het over datum is. De rest zet je even buiten of bewaar je tijdens het schoonmaken in koelboxen.

2. Haal de stekker uit het stopcontact. Hierdoor ontdooit aangekoekt ijs dat door een niet constante temperatuur is ontstaan tegen de achterwand. Haal ondertussen een doekje over de onder- en zijkanten.

3. Maak de groentelades schoon. Haal ze eruit en leg ze in een wasbak met warm water en zeep. Maak ze grondig schoon met een spons, warm water en zeep. Leg ze op een droge plek en laat ze daar drogen.

4. Reinig de binnenkant. Maak met een alles-in-één reiniger en een doekje de binnenkant goed schoon. Neem ook alle planken (onder- en bovenkant) mee en de rubberen zijkantjes.

5. Zet de koelkast weer aan. Leg de lades weer op de goede plek en leg al het eten en drinken terug.

6. Maak de buitenkant schoon. Gebruik een alles-in-één reiniger of keukenspray om de buitenkant goed schoon te maken. Doe dit met een schoon doekje, heet water en maak alles gelijk droog met een schone theedoek.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.