8 x de lekkerste culinaire cadeaus voor Vaderdag

Heb je geen tijd om op Vaderdag een ontbijt of gerecht voor je vader te maken? Geen paniek: met deze culinaire cadeaus voor Vaderdag zit je goed.

Culinaire cadeaus voor Vaderdag

1. Espressomachine voor in de auto

Met de handpresso kan je vader espresso maken in de auto, terwijl hij in de file staat. Oké, het kost wat. Maar je hebt maar één vader. En hij heeft ook jouw studie/tennis-/balletlessen bekostigd. En in dat licht is € 149,- euro peanuts.

Handpresso: € 149,- euro via De Bijenkorf

Espressomachine voor in de auto

2. Vaderdag bierpakket van Beerwulf

Kun je jouw vader geen groter plezier doen dan met een lekker (speciaal)biertje, verwen hem dan met het vaderdag bierpakket van Beerwulf. In hun Vaderdag Selection Pack vind je 16 populaire en toegankelijke speciaalbieren, van brouwerijen als Kompaan, Brouwerij ‘t IJ en Vandestreek. Vindt elke bierdrinkende vader lekker.

Vaderdag Selection Pack van Beerwulf, nu voor € 29,95 euro te koop bij Beerwulf.

Beerwulf Vaderdag pakket

3. Jenever van The Stillery

Houdt je vader wel van een borreltje voor het slapengaan? Vervang zijn oude mannenjenever eens door iets hips en geef hem de jenever van The Stillery voor Vaderdag. Deze drie Amsterdamse jongens stoken ‘m helemaal zelf in hun hippe distilleerderij in de buurt van station Sloterdijk. En ze maken ook gin en wodka.

‘Ouwe’ jenever van The Stillery: € 25,50 via Dorstlust

Wodka, genever en gin van The Stillery Amsterdam

4. Tony’s T-shirt

Is je vader een zo mogelijk nóg grotere fan van Tony’s Chocolonely dan jij? Laat hem zijn liefde loud & proud uitdragen met dit knalrode Tony’s T-shirt. Ook verkrijgbaar in wit en blauw.

Online te koop in de chocoshop van Tony’s voor € 15,00 euro.

Tony's T-shirt

5. Charcuterie boek van Meneer Wateetons

Twee redenen om Meneer Wateetons op de voet te volgen: hij heeft humor en hij heeft smaak. En kennis van zaken natuurlijk. In dit geval zijn die zaken: charcuterie maken. Dus niet een paar worstjes en hammetjes leuk draperen op een houten plank, maar die worsten en hammetjes doodleuk zélf maken. Daarover gaat ook zijn nieuwste boek: ‘Over charcuterie’ genaamd.

Daarmee leert je vader álles over het zelf maken van vleeswaren: van coppa en panchetta tot aan Italiaanse guanciale, duitse Mettwurst of patés en terrines.

Over charcuterie van Meneer Wateetons is voor € 31,99 euro te koop. 

Over charcuterie door Meneer Wateetons

6. Longdrinkglas van Libbey Hobstar

Wat ons betreft blijft Libbey Hobstar de állermooiste glazen maken. In dit longdrinkglas kan je vader zijn dagelijkse dosis jus d’orange drinken, maar het glas is natuurlijk ook uitermate geschikt voor cocktails en highballs.

Libbey Hobstar longdrink glas: € 12,95 via De Bijenkorf

Libbey Hobstar longdrink glas

7. Rotterdamse sojasaus van Tomasu

Is je vader een fijnproever en houdt hij van de Aziatische keuken? Verwen hem met een flesje héle bijzondere sojasaus van Tomasu. Deze sojasaus wordt in Rotterdam op natuurlijk wijze gebrouwen en gerijpt op oude gebrande eiken whiskyvaten, die wel 30 tot 50 jaar oud zijn.

De sojasaus wordt in een kleine oplage gemaakt, helemaal met de hand. Hij is er in bijzondere smaken, bijvoorbeeld met gerookte kersenbloesem, in samenwerking met restaurant Taiko in Amsterdam.

Tomasu sojasaus vanaf € 12,50, online te koop. 

Tomasu rotterdamse sojasaus

8. Diner bij Black Smoke in Rotterdam

Wij waren er afgelopen week en we kunnen nu al zeggen dat Black Smoke in de Van Nellefabriek in Rotterdam het tofste barbecuerestaurant van Nederland is – en misschien wel van Europa. Barbecuekoning Jord Althuizen en de Belgische horecaondernemer Kasper Stuart bundelen hier hun super powers: Amerikaanse barbecuegerechten van hoge kwaliteit en de lekkerste cocktails.

Koop alvast een online cadeaubon voor je vader of reserveer een tafeltje en neem ‘m mee voor een heerlijk avondje uit.

Cadeaubon Black Smoke Rotterdam vanaf € 25,- euro, online te koop. 

Lees ook: Black Smoke in Rotterdam is het tofste barbecuerestaurant van Nederland

Barbecuegerechten bij Black Smoke

De lekkerste ideeën voor Vaderdag:

Wat eten we met Kerst? Download het gratis Culy Kerst Kookboek!

Schrijf je in de voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
8 x de lekkerste culinaire cadeaus voor Vaderdag
Sluiten