Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 18 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze wereldwijde frietketen verkoopt frietjes in wel 25 smaken

In Nederland is friet te koop in één smaak (die van friet). En nou ja, wil je eens wild doen, dan ga je voor raspatat. En vooruit, sommige frietketens, zoals het uit Engeland afkomstige Five Guys, bieden naast ‘gewone’ frietjes ook friet met bijvoorbeeld cajun-kruiden aan. Maar bij de frietketen Potato Corner kun je frietjes in wel 25 verschillende smaken bestellen.

Potato Corner

Potato Corner komt uit de Filipijnen en is wereldwijd de grootste frietketen. Er zijn wel 1300 filialen, waarvan tientallen in Amerika, te herkennen aan het felgroene interieur. Het bedrijf bestaat al zo’n 28 jaar.

De frietketen specialiseert zich in friet en in het bijzonder in friet met smaakjes. Op de website tellen we er wel 25. Van chili barbecue tot aan zure room en van truffel tot zoete mais. Ook zijn er opvallende smaken als wasabi (dat levert felgroene frietjes op), chocolade, kimchi en seafood.

Frietjes met een smaakje

Hoe doen ze dat, bij Potato Corner? Het principe is heel simpel. Eerst worden de frietjes gebakken in heet vet, daarna gaan ze nog warm in een grote cilindervormige bak. Daar gaat een soort kruidenzout met de smaak naar keuze bij. Flink schudden en de ‘flavored fries’ zijn een feit. Zo simpel, maar een enorm groot succes dus.

In onderstaande – vrij hysterische – video kun je zien hoe het werkt.

Zelf friet met een smaakje maken

Het is eigenlijk bizar dat dit principe bij ons in Nederland nog niet is doorgebroken. Maar friet met een smaakje kun je ook zélf maken. Door bijvoorbeeld zelf kruidenzout te maken en dit door je – nog warme – frietjes te mengen.

Zo maakten wij al eens frietjes met zeewierzout. Of maal wat gedroogde paddenstoelen fijn in een koffiemalertje en meng ze met een snuf zout, voor paddenstoelenzout. En meng je wat pul biber (milde Turkse chilivlokken) met een beetje edelgist, een snuf knoflookpoeder en wat zout, dan heb je een Doritos-achtige topping voor je frietjes. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Overigens ontwikkelde het Nederlandse bedrijf True Food Flavours enige tijd geleden ook al hele toffe natuurlijke groentepoeders waarmee je allerlei gerechten kunt opleuken. Daarmee wonnen ze in 2020 nog de Amsterdam Food Pitch. Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig een frietje knolselderij maken of een frietje gepofte knoflook. De poeders zijn online te bestellen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.