Rosa Bertram
Rosa Bertram Inspiratie 21 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

De leukste foodfestivals om deze zomer je buikje rond te eten

Yes! De zomer is vandaag officieel begonnen. En dat betekent niet alleen heerlijk weer, buiten op terrasjes zitten en fijne vakanties: maar ook volop food festivals! We zetten de leukste food festivals van Nederland voor je op een rijtje. 

De Parade

Het is waarschijnlijk één van de bekendste food festivals van Nederland: De Parade. Elke jaar keert het theater/ food festival terug op plekken door heel Nederland. Je vindt er de leukste food stands. Van een sangria bar tot een snoepjeskraam en lokale restaurants die hun lekkerste maaltijden serveren. Van taco’s en burrito’s tot aan wereldgerechten én goddelijke poffertjes.

Den Haag: 13 t/m 22 juli, Rotterdam: 29 juni t/m 8 juli, Utrecht: 17 juli t/m 12 augustus Amsterdam 17 augustus t/m 2 september

Foodfestivals De Parade
Bron: De Parade

Eten op Rolletjes

Het food festival Eten op Rolletjes trekt net als de Parade het hele land door en staat zelfs in nog meer steden dan de Parade! Van Arnhem tot Hilversum en van Eden tot Haarlem. Extra fijn: de entree van het openlucht food festival is helemaal gratis!

Haarlem 29 juni t/m 1 juli Deventer  20 t/m 22 juli Purmend 3 augustus t/m 5 augustus Zeist 24 t/m 26 augustus Wageningen 31 augustus t/m 2 september

Eten op Rolletjes
Bron: Eten op Rolletjes

Festival TREK

Het knusse food festival TREK trekt al sinds begin mei door het land. Nog tot halverwege september kan je heerlijke gerechtjes scoren op één van de food kraampjes in Den Haag, Enschede, Den Bosch Amsterdam of Eindhoven. Ook voor muziek en leuke theather shows kan je gezellig naar TREK festival.

Enschede 22 t/m 24 juni Eindhoven 29 juni t/m 1 juli Den Bosch 5 t/m 8 juli Amsterdam 13 t/m 15 juli Den Haag 6 t/m 9 september

Food Festival

Tapt Festival met speciaalbier

Als je maar wat graag een biertje wegtikt in de zomer, mis dan vooral Tapt Festival niet. Zoals de naam stiekem al zegt, is dit festival een feest voor de liefhebber van speciaalbier. Je vindt er allerlei bekende en minder bekende bieren. Niet alleen uit Nederland, maar ook uit het buitenland. Kan je niet wachten? Ze staan gelukkig op vier verschillende plekken in Nederland.

Alkmaar 22 & 23 juni Utrecht 14 & 15 juli Arnhem 27 & 28 juli Nijmegen 10 & 11 augustus

Speciaalbier

Het heerlijke Kip Festival

De naam is niets verhullend, maar deze zomer vind je in Amsterdam én Rotterdam het Kip Festival. Het aanbod varieert van kip van Nederlandse bodem tot aan chicken street food van over de hele wereld. Denk aan variaties op onvervalste klassiekers als Jamaican jerk chicken, kip teriyaki, deepfried wings, chicken curry en Indonesische saté van kippendij. Daarnaast is er ook een biologisch aanbod!

Amsterdam 27 t/m 29 juli Rotterdam 24 t/m 26 augustus

Kippenvleugels op Kip Festival

City Food & Film Festival in Rialto

Eten en cultuur is altijd een goed idee. Gelukkig organiseert het gezellige filmhuis Rialto drie food & film festivaldagen in Amsterdam. En dat is niet alleen eten met je ogen: bij elke filmavond is een (culinaire) partner gezocht.

Op zondag 15 juli wordt er bij de film Ramen Heads échte Japanse ramen geserveerd door de Japanse chef-koks van restaurant Vatten Ramen. Ze serveren hun Pork-Born Bonito Broth Ramen in het Rialto Café. Op zondag 22 juli verzorgen de buren van Michelinster Restaurant Sinne een vier- of vijfgangenmenu op het terras van Rialto, bij de film Constructing Albert. Chef Alexander Ioannou en zijn team verwennen hun gasten met gerechten uit de klassiek Franse keuken met een mediterrane en oosterse twist.

Amsterdam 8, 15 & 22 juli

Ramen in Nederland: de beste ramen restaurants

VISSCH

Aan de Scheveningse kust wordt deze zomer – al voor het vijfde jaar op rij – het visfestival VISSCH georganiseerd. De Visafslag is dé plek waar elke dag de verse vis uit de Noordzee binnenkomt en dat is precies waar het festival plaatsvindt. En ook fijn: de entree is gratis.

Scheveningen 29 juni t/m 1 juli

Vis food festival

Benieuwd naar meer leuke zomer hotspots?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.