Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 21 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Zelf pasta maken in een hele Parmezaanse kaas!

Oef, liefhebbers van Parmezaanse kaas gaan het zwaar krijgen tijdens het lezen van dit artikel. Want je hebt het misschien weleens gezien: chefs die pasta maken in een hele Parmezaanse kaas. Yes: de (warme) pasta gaat ín die kaas, waardoor het gerecht een heerlijke, smeuïge coating krijgt van Parmezaan. Briljant.

Een hele Parmezaanse kaas

Dat is nogal een gedoetje, zoals je je kunt voorstellen. Zie om te beginnen maar eens een hele Parmezaanse kaas op de kop te tikken. Het wordt dan ook vooralsnog vooral in luxe Italiaanse restaurants gedaan. Als een spectaculaire tafelbereiding. Zoiets als flamberen, maar dan speciaal voor de pasta + kaas lovers.

Bij Impero Romano in Amsterdam (ook in Den Haag) serveren ze zo bijvoorbeeld taglioni alla Parmeggiano. Verse taglioni pasta met boter en salie wordt aan je tafeltje eerst in een hele Parmezaanse kaas gemengd met een laagje gesmolten kaas. Een feest voor alle kaasfans.

Pasta maken in een hele Parmezaanse kaas

Pasta Parmezaan to the max

Maar Andrew Ilnyckyj – de bekende host van de video’s van Tasty – is niet voor één gat te vangen. Ook niet voor één kaas trouwens. Hij doktert met behulp van internet uit hoe je zelf pasta kunt maken in een Parmezaanse kaas. Hij bestelt online een hele Parmezaanse kaas (van ruim 33 kilo) à 900 dollar en gaat aan de slag.

Niet altijd met succes trouwens. Maar uiteindelijk lukt het hem dan toch om het gerecht perfect na te maken. Daarvoor haalt hij eerst de bovenkant van de kaas af en flambeert hij wat Cognac, die hij uitschenkt in de kaas. Daardoor smelt de bovenste laag van de Parmezaan en heb je een perfect nisje om je warme pasta doorheen te roeren. En krijg je pasta Parmezaan tot het max.

Ontzettend vermakelijk om te kijken. En wellicht thuis uit te proberen. Als je durft…

Hele Parmezaanse kaas flamberen met Cognac
Pasta Parmezaan

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.