Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 22 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Op weg naar Bocuse d’Or: oefenen voor dé kookwedstrijd van het jaar

Bocuse d’Or is de belangrijkste kookwedstrijd van het jaar onder chefs. Sterker nog: het wordt ook wel gezien als de Olympische Spelen van de gastronomie. Nederland doet mee en je begrijpt dat wij heel nieuwsgierig zijn hoe deze voorbereidingen eraan toegaan (lees: wat wordt er zoal geserveerd). 

Bekijk het culinaire avontuur

Nederland wordt vertegenwoordigd door Lars Drost (25) en zijn commis Mike Klaassen (19) – die werken bij het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. De twee werken hard om ervoor te zorgen dat ze tijdens de wedstrijd de mooiste en meest bijzondere gerechten op tafel kunnen zetten. En dat gaat niet over één nacht ijs.

Het uitdenken van een gerecht kost veel tijd en gaat niet in één keer goed. In een 4-delige miniserie geven Lars en Mike je een uniek kijkje in hun ‘Olympische’ keuken. Krijgen wij trek van.

Oefenen, oefenen, oefenen

“Je begint met iets wat je leuk lijkt en als mensen enthousiast zijn én als het past in het plaatje van Bocuse D’or, ga je ermee door,” aldus Lars. Het uiteindelijke resultaat? Een plateau dat moet worden gepresenteerd aan de strenge jury van Bocuse D’or, bestaande uit de beste chefkoks ter wereld.

Lars en Mike aan het werk in de keuken voor Bocuse D'or

Tot in de kleinste details

De twee moeten er samen voor zorgen dat de gerechten tijdens de wedstrijd in vijf uur en 35 minuten op tafel staan. En die moeten tot in de kleinste details kloppen, want de concurrentie is niet mis.

Dit vind je misschien ook interessant: Bocuse d’Or is de Olympische Spelen van het koken en Nederland doet mee

Ook de tijdsdruk is een ‘dingetje’, maar dit zit de twee koks niet in de weg gedurende hun proces. Kwaliteit is key. Lars: “Ik vind ook dat je je tijd voor dingen moet pakken. Je kan beter maar dingen zo perfectioneren dat het echt top-top is, dan dat je dingen gaat afraffelen en meegeven.” Vinden wij ook.

Hungry for more?

Bekijk hieronder de hele aflevering waarin Lars en Mike je meenemen in hun leven dat maandenlang in het teken staat van trainen. Alvast de hele serie kijken? Neem een kijkje op de website van Makro en kom meer te weten over de prestigieuze wedstrijd.

In samenwerking met Makro

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.