Sangria: zo maak je het traditioneel óf net-even-anders

Culy 8 okt 2014 Drinken

Een traditionele sangria is natuurlijk heerlijk, maar variaties op dit Spaanse drankje zijn minstens net zo lekker. Sparkling sangria met watermeloen bijvoorbeeld, of een heerlijke virgin sangria. Wij zochten de lekkerste recepten voor je uit.

We zien sangria vaak op basis van rode wijn, met een berg ijsblokjes en vers gesneden fruit. Geserveerd in kannen, met een houten lepel en soms – helaas – met een dikke laag suiker op de bodem.

Wij gaan liever voor een pure variant, zoet en fris geworden door vers fruit of eventueel met een scheutje soda. Én lekker varieren: een keertje met witte wijn, of helemaal zonder alcohol. Zie hier onze favorieten.

Rood

Een rode sangria hoeft maar uit enkele ingrediënten te bestaan: rode wijn, sinaasappellikeur, brandewijn en vers fruit als (sinaas)appel kunnen al genoeg zijn. Klik hier voor een traditioneel recept. Hij wordt het lekkerste als de kan een nachtje in de koelkast heeft gestaan.

Heb je geen tijd (meer) om de sangria een nacht in de koelkast te laten staan? Ga dan voor een snelle variant. (Klik, klik, klik)

Voor een nóg fruitiger effect kan je kiezen voor extra – en verschillende soorten – fruit. Nectarines en perziken doen het bijvoorbeeld erg goed. Voeg een kaneelstokje toe of blaadjes verse munt voor extra smaak. Klik hier voor een fijn fruity recept.

Glasses of sangria on wooden table with pomegranate

 

Wit

Voor een frisse variant kan je je sangria op basis van witte wijn of prosecco maken. Met watermeloen, limoen en munt of appel krijgt je drankje een heerlijk frisse smaak.

Heb je je sangria liever lekker zoet van smaak? Maak hem dan met een zoete witte wijn, zoals Riesling.

Het oog wil ook wat dus probeer te combineren met verschillende kleuren fruit. Bijvoorbeeld framboos, gecombineerd met perzik en munt. (Klik!)

 

wine glass with fresh lemonade, closeup photo

Virgin

Voor een sangria zonder alcohol ga je aan de slag met lekkere fruitsappen en véél vers fruit. Bijvoorbeeld granaatappelsap, in combinatie met kaneelstokjes en thee.

Je kan de granaatappelsap ook vervangen door druivensap. Ook hier geldt: lekker een nachtje in de koelkast laten staan. Dan wordt de sangria het lekkerste. Cheers!

Pomegranate cocktail with lemon

Reageer op artikel:
Sangria: zo maak je het traditioneel óf net-even-anders
Sluiten