De Nieuwe Garde: een nieuw tv-programma over koken op topniveau

Culy 3 mei 2017 Inspiratie

Yes, er komt weer een fijn culinair programma op de buis! In De Nieuwe Garde worden jonge veelbelovende chefkoks en een sommelier in de keuken en daarbuiten gevolgd.

Met koken als grootste passie, moeten er andere dingen worden opgeofferd. Valt het runnen van een sterrenrestaurant te combineren met gezinsuitbreiding? Waar is de grens tussen kunnen en willen? En hoe gaan ze om met prestatiedruk? In De Nieuwe Garde worden deze jonge toptalenten 24/7 gevolgd op hun weg om de absolute top in hun vak te bereiken.

De culinaire helden die in De Nieuwe Garde gevolgd worden:

Syrco Bakker, runt als chefkok het restaurant met 1 ster van Sergio Herman: “Pure C” in het Zeeuwse Cadzand. De perfectionistische Syrco bouwt daarbij een nieuw huis met zijn vriendin en ook “Pure C” en het bijbehorende hotel krijgen een make-over.

Arturo Dalhuisen, protegé van 3 sterrenchef Jacob Jan Boerma, is gevraagd om Boerma’s restaurant “The White Room” in het Krasnapolsky-hotel in Amsterdam te leiden. Een prestigieus project wat betekent dat hij geen vrije tijd meer heeft en zijn familie en vrienden nauwelijks ziet. Alles offert hij op voor dit project, zijn grote droom.

Ryan Bahadour, zoon van 2 sterrenchef Soenil Bahadour, gaat na een mislukt avontuur aan de slag bij sterrenzaak “De Karpendonkse Hoeve”. Hier zal hij de zittende chefkok gaan vervangen.

Estee Strooker, TV kok, eigenaresse van restaurant “’t Amusement” en saladebar “Slaatje Bla” in Arnhem, voorvechtster van duurzaam eten, merkt dat ze de afgelopen jaren te veel hooi op haar vork heeft genomen. Ze moet keuzes maken om zich als chef naar een hoger niveau te tillen en inspiratie opdoen bij een gerenommeerd restaurant in New York.

Jermain de Rozario, stond een paar jaar geleden nog op de vuilniswagen. Nu heeft hij zich opgewerkt tot chef en eigenaar van zijn restaurant “de Rozario” in Helmond.

Johanneke van IWaarden, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk zijn rasechte ondernemers die op jonge leeftijd al een imperium hebben opgebouwd in Amsterdam. Naast hun twee restaurants “Breda” en “Guts & Glory”, openen ze een Pita tent in de Foodhallen en brengen ze een eigen snack op de markt. Ze zijn altijd bezig met een volgend project.

Lotte Wolf werd al heel jong sommelier bij toprestaurants “Oud Sluis” en “Pure C”. Inmiddels gaat ze over de wijn-spijs combinaties bij sterrenrestaurant “Bridges” in het Amsterdamse hotel “The Grand”. Daarnaast heeft ze haar eigen wijngaard in Zuid Afrika.

De Nieuwe Garde is vanaf woensdag 10 mei om 21.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.

Reageer op artikel:
De Nieuwe Garde: een nieuw tv-programma over koken op topniveau
Sluiten