Typisch Frans-Baskisch: pittige piperade

Piperade is een typisch Baskisch, lekker pittig gerecht dat je kunt eten met de craquelins uit de La douce France FoodWeLove box of met wat goed Frans brood.  

Halveer de ui en snijd de helften in dunne halve ringen. Snijd de knoflook en paprika fijn. Bak de ui en de knoflook ongeveer 6 minuten op laag vuur in een ovenbestendige koekenpan of hapjespan (bv. van gietijzer). Voeg paprikapoeder, chilipoeder, laurierbladeren, paprika en tomaten toe. Maak de tomaten kleiner met een spatel of vork en laat het geheel 25 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel halverwege een scheutje water toe. Verwarm de oven voor tot 230o C.

Snijd de peterselie fijn. Maak vier kuiltjes in het tomaat- paprikamengsel. Breek in elk kuiltje een ei. Plaats de pan in de oven en bak de piperade 7-10 minuten in de oven tot het eiwit stevig is en de eidooier nog zacht. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie en serveer direct met de craquelins. Lekker met een simpele groene salade.

Dit recept hoort bij de FoodWeLove box. Met een abonnement op FoodWeLove krijg je elke maand een box met heerlijke ambachtelijke producten volgens een bepaald thema. Altijd lekker, altijd een verrassing, plus recepten en gratis bij je thuis bezorgd.

De FoodWeLove box met producten die zijn gebruikt in dit recept is te bestellen via FoodWeLove.com (wees snel, want op = op!).

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!