Redactie
Redactie Inspiratie 9 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Eerste hulp bij onnodige verspilling: eerst de vriezer in!

Als fanatieke (amateur)koks gebeurt het ons vaker wel dan niet dat we uit puur enthousiasme of vanwege het grote aantal ingrediënten enorme pannen soep, saus of wat dan ook overhouden. Na een paar dagen ernaar staren en zeggen “morgen ga ik het echt eten”, zijn we vaak genoodzaakt de handel weg te gooien. Zo zonde!

Naast dat het zonde is omdat het ten koste zal gaan van je portemonnee, is het ook allerminst goed voor het milieu. Ga daarom te werk met de ‘eerst de vriezer in, dan pas eten’-regel. Het enige wat je hoeft te doen is wanneer het gerecht klaar is, het gelijk (in porties) in te vriezen. Je zal gelijk merken en verstelt staan hoeveel je overhoudt en nog gebruikt.

Klik hier voor handige tips voor het portioneren en invriezen van soep, rijst en (cake)beslag.

Stap voor stap je vriezer ontdooien

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.