Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 19 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Lowlander laat je dit jaar smullen van je kerstboom (en jij kunt ‘t ervaren!)

Kerstbomen die ieder jaar massaal worden weggegooid: da’s zonde! Al helemaal als je weet dat ze in feite perfect een tweede leven kunnen krijgen als culinaire held. Want wist je dat sparrennaalden geweldige smaakmakers zijn voor de meest uiteenlopende gerechten? Lowlander levert het bewijs met een uniek diner waarbij vier topchefs koken met de kerstboom in de hoofdrol.

En daar kun je bij zijn! Hoe? Lees gauw verder.

Lowlander laat je smullen van je kerstboom
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Lowlander en kerstbomen: hoe zat dat ook alweer?

Er was eens het biermerk Lowlander, dat drie jaar geleden op het briljante plan kwam om bier te maken van geredde kerstbomen. De Winter IPA die daaruit ontstond – een kruidig biertje met een hoppig citruskarakter – werd al snel een groot succes.

Inmiddels is ‘t een favoriet biertje dat perfect troost biedt bij koudere dagen. Maar de mogelijkheden om sparrennaalden te hergebruiken beperken zich niet tot een biertje, vond Lowlander. En da’s precies waarom Lowlander dit jaar een lans breekt voor sparrennaalden op ons bord.

Lowlander laat je smullen van je kerstboom
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Smullen van je kerstboom

Daarvoor klopten ze aan bij vier topchefs: Joris Bijdendijk, Samuel Levie, Rudolf Brand en René van der Weijden. De uitdaging? Maak een gerecht waarin de kerstboom een glansrol krijgt.

Wij mochten het menu voorproeven en kunnen vast verklappen dat ‘t een indrukwekkend en gevarieerd menu is, vol creatieve smaakcombinaties. Want wanneer eet je nou carbonara met olie van sparrennaalden? Of een toetje met kerstboomschuim? Juist ja. Ga het zelf ervaren zouden we zeggen, het is de moeite waard.

Lowlander laat je smullen van je kerstboom
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Ja, dit wil ik!

Dat kan! Op zaterdag 11 december worden de gerechten van de chefs in een exclusief 5-gangenmenu geserveerd bij Bar Bistro Bureau in Amsterdam. Een couvert kost € 75,- euro, en dat is inclusief bierpairing en beertail vooraf.

Reserveren voor het diner kan via de site van Lowlander.

Lowlander laat je smullen van je kerstboom
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.