Redactie
Redactie Inspiratie 5 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Oesters slurpen: 3 x de allerlekkerste dressings voor oesters

You either love it, or hate it… Maar áls je van oesters houdt, kun je deze drie heerlijke dressings voor oesters vast en zeker waarderen. 

Voor dit artikel zijn we uitgegaan van rauwe oesters, maar wil je liever de gestoomde variant maken? Maak ze dan volgens een heerlijk recept van Chinees restaurant Nam Kee. En weet je niet precies hoe je een oester opent? Check dan deze handige video.

3 x dressings voor oesters

1. Citroensap en Tabasco

De uitspraak ‘less is more’ gaat volledig op bij oesters. Hou de dressing voor oesters simpel. Alleen een beetje citroensap en Tabasco is voor velen al voldoende.

2. Klassieke dressing met rode-wijnazijn

Een andere simpele klassieker is de dressing gemaakt van rode-wijnazijn en sjalotjes. Snipper hiervoor een sjalotje en meng met drie eetlepels rode-wijnazijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper en serveer in een klein schaaltje bij de oesters.

3. Asian style

Oesters met een dressing op basis van sojasaus zijn onweerstaanbaar lekker! Meng hiervoor 3 eetlepels sojasaus met het sap van één limoen en één à twee fijngehakte bosuitjes. Hak een klein Spaans pepertje fijn en voeg naar smaak toe. Meng goed en voeg tot slot een klein theelepeltje fijngehakte gember toe.

Meer over oesters:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.