Redactie
Redactie Dineren 29 jul 2015
Leestijd: 4 minuten

Lotti’s in The Hoxton Amsterdam

Na twee vestigingen in Londen opende The Hoxton kort geleden haar eerste hotel op Nederlandse bodem, gevestigd aan de Amsterdamse Herengracht. Het hotel heeft een meer dan prachtige lobby en hier vind je tevens Lotti’s, het restaurant waar je de hele dag door welkom bent om te genieten. 

The Hoxton is opgericht met als doel “not to piss people off”. Dit houdt in: geen veel-te-dure minibars in de kamers, hoge telefoonkosten en slecht internet waar je alsnog voor moet betalen.

En dus vind je in elke kamer standaard een koelkastje met gratis flesjes water en melk (voor bij de thee, ze blijven immers een Brits hotel), een waterkoker, gratis (en goed werkende) WiFi en per 24 uur mag je een uur lang naar het buitenland bellen. Gratis.

Hoewel je kunt ontbijten, lunchen, dineren én borrelen in het bijbehorende restaurant, kun je er ook voor kiezen een paar snacks of drankjes te kopen. Deze worden verzorgd door all time favorite Stach en kosten hetzelfde als in de winkel. Fijn!

Leuk is dat alledrie de hotels zijn ingericht op basis van de buurt en geschiedenis. Zo ligt de Amsterdamse vestiging heel typerend aan de gracht en bestaat het interieur uit meubels met een vintage uitstraling, leuk gemaakt met veel perfect passende tierlantijntjes. Het is duidelijk gestyled, maar wel met oog voor detail, een warme én originele uitstraling.

Dineren bij Lotti’s

Wat betreft restaurant Lotti’s zijn de bedoelingen ook duidelijk: het moet toegankelijk zijn voor zowel hotelgasten en dagjesmensen als locals en zakenmensen. Wanneer je ook komt, het doel is om je een smakelijke, sfeervolle en betaalbare ervaring te bieden.

Zelf schuiven we aan op een drukke maandagavond. In de verschillende hoekjes zien we zowel overnachters als Amsterdammers nippen aan aantrekkelijk uitziende cocktails, kletsen met de vriendelijke bediening en genieten van malse stukken vlees met goudbruine frietjes. Een flinke dosis trek ontstaat al snel en we kunnen niet wachten om te bestellen.

We starten met stevig brood met olijfolie, burrata (€9,-) en steak tartare (€11,-), wat een goede kennismaking blijkt te zijn. Simpel, maar smaakvol en precies wat je zou verwachten.

Als hoofdgerecht gaan we voor de zalm met linzen (€14,-), lamskoteletjes met doperwtenpuree en muntsaus (€19,-), en erbij een portie frietjes (€4.-). Helaas vallen de hoofdgerechten (behalve de frietjes) wat tegen. De porties zijn net als de smaken overweldigend, en dat is precies waar het mis gaat.

Hoewel de zalm en linzen prima op smaak zijn (niet heel spannend, maar wel lekker), is de saus bij het weliswaar malse vlees erg zoet en bestaat de puree letterlijk alleen uit doperwten. Het woord balans lijkt niet helemaal bekend te zijn bij het keukenpersoneel, waardoor de gerechten de verfijning missen die ze makkelijk zouden kunnen meekrijgen gezien de ingrediënten.

Omdat de porties zo ruim zijn hebben we helaas geen ruimte voor de desserts. Jammer, maar na een nacht in één van de prachtige kamers wacht ons gelukkig nog een heerlijk ontbijt en maakt Lotti’s het meer dan goed…

Ontbijten bij Lotti’s

Omdat we ook in het hotel sliepen, wilden we ook het ontbijt – wat voor iedereen te bestellen is, hotelgast of niet – toelichten. Zo kun je er terecht voor een snel en voedzaam ontbijt met een croissantje of yoghurt met granola, maar het ook uitgebreider aanpakken.

Helaas was de avocado op (een puntje waar ze zeker op mogen letten!) en konden we geen avocado toast met gepocheerde eitjes bestellen. Maar, gelukkig konden we wel wakker worden met een goddelijke portie eggs royale (gepocheerde eitjes op een English muffin met gerookte zalm en Hollandaisesaus, €9,-) en een fruit plate (€6,-) waar je u tegen zegt.

eggs benedict met zalm

Leuk is dat je als hotelgast er ook voor kan kiezen om een ontbijtje to go op je kamer te laten bezorgen. Hiervoor hoef je enkel het papieren tasje wat je vind op je kamer in te vullen (voor hoeveel personen en het gewenste tijdstip) en de volgende ochtend hangt het tasje gevuld aan je deur.

Erin vind je een bekertje yoghurt met granola, een flesje jus d’orange (beiden van Stach) en een banaantje. I-de-aal!

Verfijning is de sleutel tot succes

Laten we voorop stellen dat The Hoxton – en daarbij natuurlijk restaurant Lotti’s – een echte aanrader is om te bezoeken. Of het nu gaat om een volledige avond uit, een ontbijtje of meeting met een goede kop koffie: je zit er prachtig en genieten doe je zeker.

Wel moeten we zeggen dat we her en der wat verfijning misten en dan met name in de hoofdgerechten. Wellicht komt het doordat de chefs er nog even in moeten komen, maar als ze hier in de toekomst aan gaan werken komen we zeker weten terug.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.