Redactie
Redactie Inspiratie 23 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste Amerikaanse barbecuerestaurants in Parijs

Na burgerbars en lobster rolls is er een nieuwe trend gaande in de Europese restaurantwereld: American barbecue is je-van-het aan het worden. En om je alvast op weg te helpen selecteerde The New York Times de beste barbecueresto’s in Parijs.

1. Blues Barb-B-Q

Met ruim 50 jaar ervaring is het niet gek dat eigenaresse Diana Darrah in 2010 een barbecuezaakje opende. Hier deelt ze haar liefde en gaart, rookt en bakt ze op lage temperaturen het beste vlees. Geniet trouwens ook van het cornbread met jalapeño pepers en de pecan pie. Een stukje Texas in Parijs.

Rue Sedaine 1, 11de arrondissement

2. Floyd’s Bar & Grill

American barbecue één pot nat? Echt niet, en dat proef je maar al te goed bij Floyd’s Bar & Grill in het 10de arrondissement. Geniet van het eten uit de verschillende windstreken van het zuiden van Amerika, gecombineerd met speak easy-achtig interieur. En heb je ‘s avonds een andere resto op het menu staan? Dan kun je altijd nog aanschuiven bij de sunday roast.

Rue d’Enghien 11, 10de arrondissement

3. Frog Revolution

Oprichter van de populaire keten Frog Pubs Paul Chandler opende een nieuwe zaak (Frog Revolution) waar je geniet van speciaalbiertjes en gerechten van de rookoven uit Oklahoma. Denk barbecued pork ribs, smoked chicken wings, pulled bleef sliders, sweet potato fries en homemade coleslaw.

Rue de la Bastille 9, 4de arrondissement

4. The Beast

Het restaurant van Fransman Thomas Abramowicz is vernoemd naar zijn op maat gemaakte roker en serveer barbecuegerechten en een keur aan verschillende whiskey’s.

Rue Meslay 27, 3de arrondissement

5. Flesh

Na te hebben gewerkt bij Spring en Frenchie geeft de uit Californië afkomstige Simon Lewis een gastronomische draai aan de barbecue. Hier geniet je van enorme gamba’s, samen met de meer gangbare barbecuegerechten als pulled pork en brisket. Maar, ook de mais met Parmezaan, chili, limoen en koriander; en de bloemkool in chorizo-vinaigrette (!) zijn niet te versmaden.

Rue de Douai 25, 9de arrondissement

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.