Redactie
Redactie Inspiratie 2 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 4 leukste food festivals dit weekend

Elke vrijdag vind je op Culy.nl een overzicht met vier van de leukste food festivals van Nederland. Met niet alleen food festivals en markten in Amsterdam, maar verspreid door het hele land. 

Proef Culinair Festival – Zeist

In het weekend van 3 september bieden maar liefst 19 restaurants uit de omgeving hun gerechten aan tijdens Proef Culinair Festival Zeist. De tuinen van het prachtige Slot Zeist fungeren als decor.

Hoewel het festival op vrijdag 2 september al van start gaat, is dit een besloten avond voor genodigden. Op zaterdag en zondag is iedereen met een entreeticket (€8,50 per persoon, inclusief twee munten) welkom.

Proef Culinair Festival – 2 tot en met 4 september – Slot Zeist

Zwoele Oester Avond – Amsterdam

Dol op oesters? Dan is de Zwoele Oester Avond bij Restaurant Noordwest in de Amsterdamse Jordaan een aanrader. Onder het genot van gezellige muziek slurp je de schelpen leeg, geniet je van een 3-gangen menu en worden de beste wijnen geschonken.

Ook fijn: als je een beetje bang bent voor oesters zijn er nog tal van andere hapjes. Het festijn is voor iedereen toegankelijk en entree is gratis.

Zwoele Oester Avond – Zaterdag 3 september – Restaurant Noordwest, Amsterdam

TOOST Foodtruck Festival – Maassluis

Net als onder andere TREK en Lepeltje Lepeltje reist TOOST met een roedel aan foodtrucks door Nederland. Dit weekend strijken ze neer in Maassluis

Tijdens het festival wordt het eten verzorgd door uiteenlopende foodtrucks zoals de Curryvan, It Rains Fishes, La Cubanita en de Scheveningse Oesterman. Daarbij geniet je van muziek door (plaatselijke) artiesten, een tafelvoetbal en is er een bioscoop voor kinderen.

TOOST Foodtruck Festival – 3 & 4 september – Koningshoek, Maassluis

Soul & Food Festival – Heerenveen

Van foodtrucks tot de boerenstreekmarkt; tijdens het Soul & Food Festival in Heerenveen is het puur genieten. Mobiele keukens uit het hele land en lokale boeren verkopen hun waar op het Gemeenteplein en iedereen is welkom.

Entree is gratis en er is genoeg te doen voor jong en oud.

Soul & Food Festival – 3 & 4 september – Gemeenteplein, Heerenveen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.