Redactie
Redactie Inspiratie 30 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit worden dé foodtrends van 2017 (volgens Pinterest)

Pinterest kan, net als Google en Facebook, trends voorspellen op basis van zoekgedrag van de gebruikers. Waanzinnig interessant! Zo werpen ze alvast een blik in hun glazen bol en voorspellen ze dé foodtrends van 2017.

1. Jackfruit

Deze bijzondere vrucht, ook wel nangka genoemd, is te koop bij de toko. Een populair recept op Pinterest met jackfruit: vegan nachos met ‘pulled pork’. Bijzonder…

2. Sous-vide koken

We zijn er natuurlijk al jaren mee bezig (zeker in de horeca), maar Pinterest voorspelt dat we in 2017 massaal thuis aan het sous-vide koken gaan. Gelukkig zijn er steeds meer (relatief betaalbare) apparaten te koop waarmee je dit thuis kunt doen.

3. Groentechips

Groentechips, bijvoorbeeld van biet, wortel of pastinaak, liggen al even in de supermarkt. Maar steeds meer mensen maken ze ook thuis, en zoeken er volop naar via Pinterest.

4. Gezonde granen bowls

Op kommetjes vol hartige granen, ook wel Buddha bowls genoemd, wordt veel gezocht. Zoals deze Cuban Quinoa Bowl with Spicy Lemon Cashew Dressing (die absoluut lekker klinkt!).

5. Octopus

Hier geloven we ook absoluut in: de opkomst van de octopus. Ontzettend goed zelf klaar te maken, met een beetje voorbereiding en oefening. En zo lekker!

6. Sour beer

2017 wordt het jaar van de sour beer, aldus Pinterest. Het is zelfs zelf te brouwen… Het bier krijgt het zurige accent door het toevoegen van melkzuur, van dezelfde bacteriën waarmee yoghurt wordt gemaakt.

7. Empanadas

Volgens de website hebben 1,5 miljoen mensen het recept voor Cubaanse empanadas opgeslagen. Klinkt lekker!

8. Zuurkool

Bij ons natuurlijk nooit weggeweest, maar de Amerikanen zijn weer helemaal dol op zuurkool. Ze maken zelfs cocktails met zuurkoolsap!

9. Naan pizza

Na de tortizza (een pizzabodem van een tortilla) is er nu ook de naan-pizza met, duh, een bodem van naanbrood. Een onwijs goed idee, vinden wij. Een lekker recept vind je hier.

10. Alternatieven voor olijfolie

Raapzaadolie maakt een opkomst; het is goedkoper dan olijfolie en kan tot hogere temperaturen worden verhit.

Chef cooking food in frying pan, close-up

Pinterest

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.