Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 17 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Wow: dit restaurant maakt gekleurde dumplings!

Wie is er niet gek op dumplings? Van Japanse gyoza tot aan Chinese potstickers en har gau: we kunnen ze eten tot we erbij neervallen. Bijzonder: restaurant Mister Jiu’s in San Francisco serveert gekleurde dumplings. Daar wilden we meer over weten!

Chinees-Californisch

Restaurant Mister Jiu’s bevindt zich in de wijk Chinatown in San Francisco. Het restaurant slaat een brug tussen de traditionele Cantonese keuken en de overvloed aan verse groenten en fruitsoorten die Californië te bieden heeft.

In het restaurant maken ze álles zelf. Dus ook typisch Chinese ingrediënten als noodles, XO-saus en gedroogde ingrediënten als paddenstoelen, garnalen en zeewier.

Gekleurde dumplings

Chef Brandon Jew heeft Chinese roots en groeide op in San Francisco. Hij maakte een recept voor dumplings dat een ode is aan zijn Chinees-Amerikaanse jeugd, die hij veelal doorbracht in traditionele Chinese restaurants in Chinatown.

Bij Mister Jiu’s kun je nu gekleurde dumplings bestellen in allerlei kleuren, zoals paars, zwart, geel en groen.

Inktvisinkt en groenten

Het deeg voor de dumplings maken ze bij Mister Jiu’s ook helemaal zelf en kleuren ze met bijvoorbeeld inktvisinkt en groenten. En de smaak? Ze worden gevuld met ingrediënten als rode kool, inktvis, kip, wortel en lam.

Zo worden de zwarte dumplings gekleurd met inktvisinkt en gevuld met Chinese bieslook, varkensvlees, stukjes inktvis en sichuanpeper. De gele dumplings bevatten lamsvlees, wortel, paardenbloem en een saus van zwarte knoflook.

Je vindt Mister Jiu’s aan 28 Waverly Place in San Francisco.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.