Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 17 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

All aboard: je kunt meereizen met de wijn-trein!

In de Californische wijnstreek Napa Valley rijdt een heuse wijn-trein. Stap in en laat je meevoeren langs de mooiste wijngaarden in de regio. En dit alles onder het genot van de beste wijnen aan boord.

Napa Valley

Zeg je wijn in Amerika, dan zeg je Napa Valley. Deze regio in Californië staat bekend als één van de beste wijnstreken ter wereld.

Wil je een bezoekje brengen aan Napa Valley, dan kun je meereizen met de wijn-trein. De trein maakt elke dag een rit van zo’n 57 kilometer naar de stad St. Helena en weer terug en stopt onderweg bij toonaangevende wijngaarden. Bovendien kom je op plekken die niet staan aangegeven op de wegenkaarten.

Drie keukens aan boord

Da’s al te gek, maar je ervaring aan boord is ook een belevenis. Want al die wijngaarden aanschouwen, maakt natuurlijk dorstig (en hongerig). Daarom word je aan boord getrakteerd op een maaltijd van vier gangen, inclusief bijpassende wijnen. Daarvoor zijn er maar liefst drie keukens aanwezig in de trein.

Het wordt nóg luxer. Zo zijn de treinen uitgerust met een interieur in de stijl van begin 20e eeuw. Bovendien beschikken alle wagons over ramen die je het beste uitzicht geven op de streek.

wijn-trein

Dat uitzicht…!

En het wordt nog lastig om te kiezen in welke wagon je wilt vertoeven. Er zijn tien wagons, die allemaal een eigen thema of functie hebben en zijn vernoemd naar een bepaalde wijnsoort.

De Cabernet Sauvignon-wagon heeft bijvoorbeeld een treinbalkon, zodat je kunt genieten van het weer. De Champagne Vista Dome is een wagon van twee verdiepingen, met beneden een keuken en bovenin de eetzaal, voorzien van een koepel voor het beste uitzicht. En in de Merlot-wagon kun je genieten van koffie en een dessert.

wijn-trein

Wijnwinkel

Mocht je na je ritje in de wijn-trein nóg meer zin hebben in een glaasje, dan kun je naar hartelust shoppen in de wijnwinkel van de wijn-trein. Die is gevestigd op Napa Valley Wine Train Station en is zeven dagen per week geopend.

Treinreizen aan boord van de Napa Valley Wine Train beginnen vanaf € 125,- per persoon, voor een ritje van 3 uur, een welkomstdrankje en een maaltijd van diverse gangen.

Voel je wel wat voor zo’n treinreis? Kijk voor meer informatie op winetrain.com.

wijn-trein
wijn-trein
Bron: Wine Train

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.