Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 5 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze hotspot in NYC is overdag een koffiebar en ‘s avonds een cocktailbar

We horen de stem van Jambers het al zeggen: overdag is het een koffiebar, maar ‘s avonds is het een speakeasy cocktailbar. Na 17:00 uur gaan de lichten uit, worden de cappuccino’s verruild voor cocktails en sneak je naar binnen via een geheime deur.

Radiogolven

Beide bars zitten in het Radio Wave Building in de Big Apple. Nikola Tesla woonde hier ooit: hij was uitvinder van de wisselstroomgenerator, de wisselstroomelektromotor en andere elementen van het elektriciteitsnet. In dit bewuste gebouw woonde hij én voerde hij experimenten uit met radiogolven.

Dat stukje New Yorkse geschiedenis geeft de locatie een bijzondere, mysterieuze sfeer. En dat past weer perfect bij het concept van een koffiebar turns cocktailbar.

Patent Pending
Bron: Patent Pending

Patent Coffee & Patent Pending

Patent Coffee en Patent Pending hebben allebei hun intrek genomen in de kelder van het gebouw. Je komt overdag binnen via de lichte koffiebar aan de voorkant, maar achterin zit een geheime speakeasy cocktailbar weggestopt, die je niet kunt zien. De koffiebar is open by day, de cocktailbar by night.

Die transformatie vindt plaats na 17:00 uur. De lampen gaan uit, de deuren dicht en klanten komen binnen via de koffiebar, die met kaarsen is verlicht. Daarna glippen ze door een geheime deur daarbinnen bij de speakeasy. Whoe, spannend!

Patent Pending

Van macchiato naar Mezcal

Waar je bij de koffiezaak een heerlijke macchiato haalt met een havermoutkoekje met toffee en hazelnoot of een amandelcroissant, kun je je bij de cocktailbar laven aan een stuk of 12 cocktails. Die hebben intrigerende namen als Cosmic Rays, de AC/DC en Hit by a Taxi.

Proef vooral de Light Me Up met Bourbon, Jamaicaanse rum, zwarte thee met mango, Amaro, Chartreuse, szechuanpeper, limoen en ananas. Ja, da’s een heel glas vol. Of ga voor de Radio Waves met Tequila, Mezcal, Agricole rum, basilicum, Thaise chilipeper, limoen en komkommer.

Zin om het allemaal te ontdekken? Je vindt de bars aan 49 West 27th Street in New York.

Patent Coffee
Bron: Patent Coffee
Patent Coffee

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.