Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 4 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Met deze friandises van Librije’s Zusje doe je een blind tasting

Bestel je het chef’s menu bij restaurant Librije’s Zusje in Amsterdam, dan word je na het diner verrast met bijzondere friandises. De friandises van Librije’s Zusje bevatten namelijk de smaken van alle gerechten die je daarvoor hebt geproefd. Superspannend!

Blind tasting met friandises

De friandises van Librije’s Zusje zien op het oog hetzelfde uit, maar hebben allemaal nét een ander kleurtje. De smaken van elke gang die je daarvoor hebt gekregen, worden in de bonbonnetjes herhaald. Yes: dat lees je goed.

De gasten kunnen raden wat ze proeven, als een blind tasting dus. Maar ze krijgen ook een menukaartje waarop de kleuren van de friandises worden gekoppeld aan wat ze proeven. Zo kunnen ze bijvoorbeeld het eerste gerecht terugproeven: tamarillo sorbet (tamarillo is een vrucht), zonnebloempitten, oester en koffie.

friandises van Librije's Zusje
Bron: Librije's Zusje

Friandises van Librije’s Zusje

Volgens restaurantmanager Sascha Speckemeier zijn de friandises niet per se hartig – het gaat immers nog steeds om chocolade – maar hebben ze wel hartige smaken als kruiden, specerijen en groenten.

Ze serveren deze friandises al een tijdje (even daarvoor verpakten ze nog cocktails in hun friandises), maar hij verwacht dat ze nog wel even op het menu blijven. Althans, tot de waanzinnig creatieve chef – Sidney Schutte – weer een nieuwe ingeving krijgt natuurlijk.

Hartige friandises: wordt het een trend?

Ben je niet zo’n fan van zoete desserts na een maaltijd? Dan zal deze het je wel bevallen dat dit een trend lijkt te worden: steeds meer toprestaurants serveren niet langer mierzoete, maar enigszins hartige friandises bij de koffie of thee. Door hartige smaken als kruiden, specerijen en fruit in bonbons te verpakken, maken ze iets heel bijzonders.

Zo ook bij Restaurant 212 in Amsterdam waar we onlangs de maaltijd afsloten met vrij hartige friandises. Bonbons met barbecuesmaak en een jelly van shiso met matcha en limoen, wat ook niet per se zoet is. Of je nou wel of niet van zoet houdt: met zulke bijzondere smaken en combinaties wordt ook het einde van je maaltijd onvergetelijk…

friandises 212

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.