Redactie
Redactie Inspiratie 5 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

De tofste culinaire hotspots in de Londense wijk Shoreditch

Dat Londen the place to be is als je op zoek bent naar hippe, culinaire spots is al langer bekend, maar als je in de wijk Shoreditch komt ben je écht in het walhalla. Deze hippe wijk staat bekend om haar leuke marktjes, winkels en bars, maar kent ook veel fijne restaurants.

Shoreditch Grind

Het perfecte kopje koffie vind je hier, en daar is niets van gelogen. Ook fijn voor coffee-to-go!

Shoreditch Grind
213 Old Street

Bron: Flickr

Andina

Ook in Londen is de Peruaanse keuken hot & happening en bij restaurant Andina kun je terecht voor de lekkerste gerechten. Alleen al vanwege de website wil je een bezoekje brengen, en ook het eten (en de cocktails!) stelt je niet teleur. Kies één van de vele soorten ceviche en geniet van alle pure smaken. Een must taste als je in Londen bent!

Andina
1 Redchurch Street 

Bron: Andina

Lady Dinah’s Cat Emporium

Waar in Nederland een heus kattencafé nog op de planning staat, is in Londen Lady Dinah’s Cat Emporium al geopend. Noem het gek, noem het bizar, één ding is zeker: als kattenliefhebber haal je hier je hart op. Je kunt hier terecht voor taartjes en snacks, maar ook een flinke knuffelsessie met één van de loslopende katten. Miauw!

Lady Dinah’s Cat Emporium
152-154 Bethnal Green Road

The Book Club

The Book Club is geopend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat en heeft niet alleen smakelijke hapjes en cocktails op het menu, maar ook een scala aan culturele activiteiten. Denk aan trendy feestjes, optredens en tentoonstellingen

The Book Club
100-106 Leonard Street

Bron: Flickr

Zigfrid von Underbelly

Dit is misschien wel één van de meest aparte bars in Shoreditch. Eten en muziek staan hier centraal, maar ook de cocktails zijn niet te versmaden.

Zigfrid von Underbelly
11 Hoxton Square

Bron: Flickr

Red Dog Saloon

Naast de verfijnde restaurants en culinaire cocktails, vind je in Londen ook ook een authentiek Amerikaans barbecuerestaurant. Gigantische burgers, heerlijk gerookte vleessoorten en frisse slaws stralen je tegemoet. Ben je een echte durfal? Ga dan voor The Devastator Challenge. Een burger die net zo beangstigend is zoals de naam doet vermoeden en die je binnen tien minuten naar binnen moet werken. Incluis frietjes, cole slaw en een milkshake.

Red Dog Saloon
37 Hoxton Square

Pizza East

Dol op pizza’s? Breng dan zeker ook een bezoekje aan Pizza East. De prijzen zijn betaalbaar, de sfeer relaxed en naast de pizza’s kun je ook kiezen voor een van de gerechten uit de houdoven of antipasti.

Pizza East
56 Shoreditch High Street

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.