Culy Homemade: heerlijke en supersimpele ceviche

Culy 3 mei 2014 Diner

Ceviche is een klassiek gerecht uit de Spaanse en Latijns-Amerikaanse keuken gemaakt van rauwe vis, ‘gegaard’ in citrussap. Onze variant is iets meer Mediterraan, en een ideaal voorgerecht.

Tip 1

Je kunt dit gerecht maken met allerlei soorten vis, als -ie maar stevig en supervers is. Vraag je visboer dus om advies, en kies een goede filet van bijvoorbeeld heilbot of kabeljauw. Check vooral ook de viswijzer.

Tip 2

Traditioneel wordt de vis gemarineerd in citroensap en/of limoensap en daarna bestrooid met gesneden uien, chilipeper en peper en zout. Wij maken ‘m iets meer Mediterraan, met olijfolie, courgette, wortel, rucola en balsamico-stroop.

Stock

Snijd de vis in mooie platte lapjes en leg in een bakje. Meng de vis met het sap van de citroenen, bedek met vershoudfolie en zet een paar uurtjes in de koelkast.

Snijd de courgette en wortel in superdunne julienne reepjes. Haal de vis uit de koelkast en drapeer mooi op een bord. Daarop de reepjes wortel en courgette en wat blaadjes rucola. Besprenkel met je beste extra vergine olijfolie en wat druppeltjes balsamico-stroop.

Voor 2 personen:

  • 200 gram verse, rauwe vis
  • 2 citroenen
  • Klein stukje courgette
  • Klein stukje wortel
  • Balsamico-stroop (of zelf ingekookte balsamico-azijn)
  • Paar blaadjes rucola
  • Extra vergine olijfolie
Reageer op artikel:
Culy Homemade: heerlijke en supersimpele ceviche
Sluiten