Redactie
Redactie Culinair nieuws 16 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Kattencafés zijn hip: in Amsterdam opent de eerste van Nederland

Het is een ware trend: cafés waar een heleboel katten rondlopen, voor wat extra liefde naast een kopje koffie. En na Tokio, Londen, Parijs en Berlijn kan Amsterdam niet langer op zich laten wachten

Het concept ‘kattencafé’ ontstond in 1998 in Taiwan en is vooral in Japan een populair fenomeen. Sinds een aantal jaar waaien de kattenparadijsjes over naar de Westerse wereld, maar in Nederland bleef dit tot nu toe uit. Zonde, vindt Lenny Popelier, die het eerste kattencafé van Nederland wil openen.

Kopjes moet een kattencafé worden waar je een cat-a-ccino kunt drinken in een zee van zachte pootjes en staarten. Thuisloze kittens moeten hier een nieuw huisje vinden en gasten krijgen hun dagelijkse dosis kattenliefde van de rondlopende poezen, en uiteraard is er goede koffie en vers gebakken taart.

De zaak is nog niet geopend, want Lenny is nog op zoek naar supporters. De kattenliefhebster is gestart met een crowdfunding-campagne om zo haar droom en die van veel Amsterdammers te realiseren. Via voorjebuurt.nl, een crowdfunding platform voor lokale initiatieven, hoopt ze 30.000 euro te verzamelen. Als dit lukt, begint ze met het opstarten van Kopjes. Het kattencafé zou in september 2014 moeten openen.

Net zo enthousiast als Lenny? Check dan www.voorjebuurt.nl/project/kopjes voor de crowdfunding campagne of surf naar de website www.kattencafekopjes.nl.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.