Zo lang kun je vlees in de vriezer bewaren

Vlees in de vriezer bewaren? Geen probleem. Want heb je lekker vlees dat je wil invriezen? Dan is het handig om te weten hoe lang je vlees in de vriezer kunt bewaren.

Tip: let er wel op dat de temperatuur in de vriezer 17 graden of lager is!

Gehakt: rauw gehakt kun je drie tot vier maanden in de vriezer bewaren. Verpak het goed in plastic folie (en eventueel nog een zakje of bakje).

Rundvlees: vers rundvlees kun je tot zo’n 6 maanden bewaren. Rundvlees dat gekruid of gemarineerd is, kun je echter een stuk korter bewaren in de vriezer: ongeveer 1 maand.

Varkensvlees: vers varkensvlees kun je tot 3 maanden lang ingevroren houden. Gekruid en gemarineerd varkensvlees (zoals varkensworstjes of gemarineerde karbonaadjes) ongeveer 1 maand.

freezer

Worstjes: als de worstjes nog rauw zijn, blijven ze ruim 1 maand goed in de vriezer.

Gevogelte: verse gevogelte blijft ongeveer 6 maanden goed in de vriezer. Een hele kip of kalkoen blijft zeker en jaar goed. Bereid kippenvlees, zoals kipschnitzels of kiprollade blijft maar ongeveer 1 maand goed in de vriezer.

Lamsvlees: vers lamsvlees in de vriezer blijft tot zo’n 3 maanden goed. Bereid lamsvlees, zoals gemarineerde lamskoteletten, ongeveer 1 maand.

Is je vlees al gebraden of gebakken? Laat het afkoelen en vries het in, en het blijft zo 2 maanden goed in de vriezer. Stoofpotten blijven zeker 3 maanden goed.

Stock freezer

Extra tips voor vlees in de vriezer

– Verpak vlees altijd heel goed, in een plastic druk- en sluitzakje en/of een plastic bakje. Zorg dat het zo luchtdicht mogelijk is!

– Label je bakje of zakje altijd goed, met de inhoud én de houdbaarheidsdatum. Zodra je het vlees invriest, check je dit artikel en reken je alvast de ten minste houdbaar tot-datum uit.

– Ingevroren vlees verliest altijd iets van z’n malsheid en kwaliteit.

– Laat ingevroren vlees in de vriezer altijd heel rustig ontdooien. Doe dit het liefst in de koelkast, door het vlees een nacht in een schaal te leggen (dit voorkomt drup-gevaar). Heb je iets meer haast, leg het vlees dan in een bak met koud water (nooit heet water!) en laat het rustig ontdooien.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!