Redactie
Redactie Inspiratie 21 nov 2015
Leestijd: 3 minuten

De ruigste restaurants van Amsterdam

In samenwerking met Bourgondisch Amsterdam presenteren we je de ruigste restaurants van Amsterdam. Op deze plekken eet je de mooiste stukken vlees en drink je het beste speciaalbier.

Geen vegetarische liflafjes, maar kiloknallers aan biefstuk en spare-ribs. Geen fluitjes standaard pils, maar zelf gebrouwen imperial pale ales met kruiwagens hop.

Graceland Bar-B-Q

Helemaal in de stijl van de Amerikaanse diners waan je je bij Graceland Bar-B-Q in Memphis, Tennessee. Rock ’n Roll op het eigen radiostation van het restaurant, een flipperkast tegen de muur, grote bar, veel hout en kippengaas. Op zondagen spelen er vaak een paar hillbillies vlak naast je tafeltje.

Op het menu vind je hier voornamelijk vlees, bonen en jacked patatoes. De spare-ribs, pulled pork en hot chicken wings worden allemaal bereid op een joekel van een Texaanse barbecue. Om alles weg te spoelen heb je keuze uit onder meer bier van de topbrouwerijen Flying Dog en Brooklyn Brewery.

Jan van Galenstraat 8, website.

Bar Brouw

Bar Brouw kun je vinden aan de Ten Katemarkt in West. Ze hebben een waanzinnige bierkaart, met bovendien een ruime keuze op de tap. Geen Belgische buikvullers, maar vooral hoppige, frisse Amerikaanse bieren van bijvoorbeeld onze aller Rogue brouwerij uit Portland.

Verder geen poes-pas, zeer vriendelijk personeel en goed geprijsd eten in de vorm van burgers, spare-ribs en pulled pork.

Ten Katestraat 16 website.

Kip in ‘t IJ

De bourgondische scharrelhoenen die bij Kip in ‘t IJ aan het spit rondtollen zijn alles behalve kinderachtig. Flinke vogels die alleen geoefende eters in zijn geheel in naar binnen kunnen werken. Voor de wat kleinere eters (mietjes), is er de halve variant.

Zoals de naam al verklapt, zijn vrijwel alle biertjes van Brouwerij ’t IJ vertegenwoordigd.

Plantage Kerklaan 41, website

Checkpoint Charlie

Echte menu’s hebben ze bij Checkpoint Charlie niet, maar wel verschrikkelijk lekker Berlijns streetfood. Absolute must is de Berliner Curriewurst met geheime saus.

In dit gezellige buurtcafé is normaal doen al meer dan gek genoeg. Punk IPA op de tap en acceptabele pils van Weihenstephaner.

Nassaukade 48, website.

Rotisserie

Hippe gasten die zich nog steeds man voelen, kunnen hun hart ophalen bij Rotisserie. Een mooi stukje New York in Amsterdam met een vette scheiding tussen eten aan de bar en een tof ingerichte achterzaal.

Bijzonder aardige gasten achter het fornuis en de tap. Op het menu staan kip, burgers en Brooklyn Brewery biertjes.

De Clercqstraat 81, website
Beukenplein 17, website

Cannibale Royale

Dit is het paradijs voor de carnivoren. Bij Cannibale Royale kun je een biefstuk van een kilo naar binnen goochelen. Daarnaast serveren ze hier de beste spare-ribs van Amsterdam voor een relatief lage prijs en doen de special burgers het doorgaans ook fantastisch.

Naast de met zorg geselecteerde soorten gerstenat, heeft het Amsterdamse Two Chefs Brewing speciaal voor dit restaurant een biertje gebrouwen. Toptent.

Handboogstraat 17a & Ruysdaelkade 149, website.

Pacific Parc

Last but not least: Pacific Parc. Al sinds jaar en dag een van de ruigste plekken in Amsterdam. Gegarandeerd rock ’n roll en gegarandeerd naar je grootje.

Begin verstandig met een goede maaltijd en ga dan tot diep in de nacht uit je plaat op de dansvloer. In het weekend kun je er donder op zeggen dat er vette rockbands op het podium staan.

Polonceaukade 23, website.

Vind je het concept ‘uit eten’ helemaal niks, dan kunnen we je altijd nog een paar ruige kroegen aanraden, zoals Maloe Melo, Sound Garden of café Hans. Kijk voor meer info op Bourgondisch.Amsterdam.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.