6 x de mooiste Japanse desserts

Afgaand op hun sushi, zou je kunnen constateren dat de Japanners toch wel de mooiste plaatjes kunnen maken van eten. Desserts idem dito: Japanse desserts lijken in niks op desserts die wij hier eten. En daarom zijn ze zo intrigerend. Dit zijn de mooiste:

Taiyaki

Taiyaki is een soort wafel in de vorm van een vis. Vraag ons niet waarom. Instagram staat vol met plaatjes van mensen die zo’n vis in hun handen hebben.

In Japan vullen ze ‘m met extra zoetigheden als rodebonenpasta (hun all time favourite), chocolade, ijs, custard en zelfs zoete aardappel of kaas.

Inmiddels is de taiyaki-gekte ook overgewaaid naar New York, waar je ze kunt kopen bij Taiyaki NYC. Daar vullen ze de visjes met softijs en heel veel zoete toppings.

ditching rainy new york for warmer weather and palm trees (again). looking back on when @allons.y and i tried taiyaki for the first time! ??| #eeeeeats

A post shared by melissa male (@melissamale) on

Mochi

Hier heb je misschien weleens van gehoord: mochi zijn een soort Japanse rijstcakejes, gemaakt van kleefrijst. Soms worden ze gevuld met een mengsel van rode adukibonen of ijs.

De Amerikaanse supermarktketen Whole Foods kwam begin dit jaar nog volop in het nieuws omdat ze hun filialen nu hebben uitgerust met een mochi bar.

Mochi on mochi on mochi #zenchai #mochi #icecream #mochiicecream #strawberry #matcha

A post shared by ??‍? Morgan / NYC / 20 ?? (@tooomuchfoood) on

Dango

Dango lijkt op mochi, maar is ietsje anders. Hiervoor mengen de Japanners rijstmeel met koud water, waar ze bolletjes van draaien. Die gaan op een stokje, als ware het yakitori. Soms zijn de bolletjes roze, wit en groen, soms worden ze zo gemaakt dat ze écht op yakitori lijken.

how could there be so many of u around osaka rn? #makemefeelosaka. . . #topcitybiteshk#topcitybites#fdprn#bestfoodnews#foodsubmit#foodinhands#mychefstable#food#foodie#hkfoodie#hkfood#lfl#fff#sfs#followme#cake#pastry#sweet#sugar#yum#dessert#foodporn#foooood#topfoodnews#dango#japanese l#japan#tokyo#kyoto

A post shared by hkfoodie (@maaaviscxfood) on

Wagashi

Het lijken wel zeepjes of gummetjes: zo mooi geboetseerd zijn deze snoepjes. Meestal maken ze wagashi in de vorm van bloemetjes of fruit, maar je komt ze in nog veel gekkere gedaantes tegen. Ze worden geserveerd bij de thee, alsof het bonbonnetjes zijn.

Wagashi worden gemaakt van mochi, anko (rodebonenpasta) en fruit. Meestal zijn de snoepjes helemaal plantaardig.

"The ceremony is a slow, exquisite art in itself" #wagashi #japanesesweets

A post shared by Zika Do (@zikatbnd) on

Namagashi

Waar wagashi de algemene term is voor desserts en zoetigheden die tijdens een Japanse theeceremonie op tafel komen, is namagashi een bepaald type wagashi. Deze bevatten meestal gelei, gelatine of zoete bonenpasta.

Namagashi worden traditioneel in de vorm van bloemen, planten en andere objecten uit de natuur gemaakt. Ontzéttend mooi.

上生菓子、贅沢にいただきました(*´꒳`*) #和菓子 #生菓子 #上生菓子 #japanesesweets #wagashi #namagashi #元祖鶏卵素麺松屋

A post shared by Hiromi Nagano (@15koron) on

Monaka

Monaka bestaat uit twee knapperige wafeltjes, gemaakt van mochi, met een jam-achtige vulling ertussen. Dat kan jam zijn, maar ook puree van kastanjes of rodebonenpasta.

Tegenwoordig worden monaka ook steeds vaker gevuld met een bolletje ijs. Lekker!

Japanese ice cream #monaka with azuki bean. Made to order… What's your flavor? ??? ¥250 . . . . . . #munching_dentist##munching_dentisttokyo#foodie#hkfoodie#foodlover#foodporn#foodstagram#foodoftheday#igfood#michelinguide#goodpost#foodpic#eeeeeats

A post shared by Munching Dentist (@munching_dentist) on

Reageer op artikel:
6 x de mooiste Japanse desserts
Sluiten