Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 31 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Biologische supermarkt Whole Foods heeft nu ook een mochi-bar

De Amerikaanse supermarktketen Whole Foods staat bekend om haar gevarieerde en rijke aanbod aan biologische producten (chefs doen hier ook hun boodschappen). Nieuw is de mochi-bar, die vanaf nu in een aantal filialen in Amerika te vinden is.

Een mochi-bar?!

Mochi zijn een soort Japanse cakejes van gestoomde kleefrijst, gevuld met ijs. De bolletjes zien er door hun ronde vorm en pastelkleuren heel mooi uit en zijn erg populair als dessert of snack in Japan.

Van pindakaas tot groene thee

Whole Foods plaatste de zogenaamde ‘mochi bunkers’ in verschillende filialen, onder andere in Chicago en Florida. Het zijn vriezers waar je de bolletjes zelf uit kunt scheppen.

De smaken verschillen per vestiging en variëren van groene thee tot aardbei, mango, rode bonen, koffie, pindakaas, vanille en chocolade. Je betaalt nog geen twee euro per mochi; een doosje met 12 stuks kost je ongeveer 22 euro.

Mochi eten in Nederland

Mochi zijn bij veel de Aziatische supermarkten te koop, uit de diepvries. Sommige restaurants serveren ze als dessert, zoals Ku Kitchen & Bar.

Hotel Okura houdt zelfs elk jaar een mochisuki ceremonie aan het begin van het nieuwe jaar, waarbij mochi worden gemaakt en gegeten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.