Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 22 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

De leukste foodfestivals van deze zomer (we mogen weer!)

Beregezellig, al die terrassen die weer open zijn. Maar waar we ons minstens zo op verheugen zijn alle food festivals die gepland staan komende zomer. Was de Rollende keukens ooit nog zeldzaam in haar soort, tegenwoordig is er elk weekend weer een andere locatie in Nederland om je culinaire hart op te halen. En dat is dan ook precies wat we gaan doen. We hebben de leukste food festivals van deze zomer voor je op een rij gezet.

De Rollende Keukens – Amsterdam

Deze heeft waarschijnlijk weinig toelichting nodig, maar kan niet ontbreken in het lijstje. Vijf dagen lang heb je om het gehele terrein met de meest verrassende foodtrucks te ontdekken. En dat zijn er een hoop dit jaar! Zo helpt topchef Peter Lute een ondernemer die geen horeca-ervaring heeft, door puddingbroodjes te bakken in zijn foodtruck.

25 mei t/m 29 mei, Westerpark, Amsterdam

Peter Lute puddingbroodjes
Bron: Puddingproof

Fête du Champagne & Vins – Amsterdam

Franse chansons, eindeloos veel champagne én bijpassende happen? Ja graag. Begeef je richting het Rembrandtpark tijdens het Hemelvaartweekend waar je je te buiten kunt gaan aan meer dan 100 verschillende bubbels en wijnen, muziek, Franse gerechten en proeverijen.

26 mei t/m zondag 29 mei, Rembrandtpark, Amsterdam

Beach Food Festival – Texel

Zon, strand én lekker eten: eigenlijk alles wat je in de zomer zoekt, vind je bij het duurzame Beach Food Festival op Texel. Op het Waddenhaven strand is er van alles te proeven en te doen: eet kruidige rookton en Texelse kokkels of ga naar een demonstratie visfileren. Onbetwist een parel binnen deze lijst van leukste food festivals.

22 juli t/m 24 juli, Waddenhaven, Oudeschild

Haarlem Culinair – Haarlem

Vier dagen lang kun je je de hele dag verblijden met het proeven van de meest uiteenlopende happen. En dat allemaal in hartje Haarlem Centrum. Vorige edities kreeg Haarlem Culinair zo’n 80.000 mensen op de been en dat lijkt ons een succesvol teken. Meer zin in een latere culinair zomer in Haarlem? Dat kan in het Kenaupa bij ProefPark, van 26 t/m 28 augustus.

4 t/m 7 augustus, Grote Markt, Haarlem

CuliKaravaan Foodfestival – Middelburg

Kleinschalig en op een prachtige locatie tussen het groen en naast een molen. Deze culinaire karavaan van mobiele keukens belooft naast smakelijke hoogtepunten ook een hoop muziek, artiesten én gezelligheid.

10, 11, 12 & 13 augustus, bij de Seismolen, Middelburg

Foodfestival Smaakmakers – Drenthe

Op een idyllische locatie aan de oever van het riviertje de Reest – leuk detail: exact op de grens van Drenthe en Overijssel – vindt voor de 7e keer Smaakmakers plaats. Verwacht kunst, cultuur, livemuziek en uiteraard een hoop te proeven.

17 & 18 september, de Wijk, Drenthe

VISSCH Foodfestival – Scheveningen

Vis, vis en nog meer vis is wat de klok slaat bij de Visafslag in Scheveningen. De verschillende eettentjes, foodtrucks en tientallen terrassen laten zien wat Scheveningen allemaal in petto heeft. Een onmisbaar festival tussen de leukste food festivals van Nederland. Proef totdat je geen vis meer kunt zeggen.

30 September, 1 & 2 oktober, Visafslag, Scheveningen

TREK – door heel Nederland

Het bekende foodfestival TREK reist met al haar eten, theater, muziek en meer de hele zomer lang door Nederland. Bezoek TREK in Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Maastricht, Nijmegen, Tilburg, Amsterdam of Den Haag. Bekijk de exacte data op hun website.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.