Culy
Culy Inspiratie 11 december 2015

De leukste (culinaire) kerstmarkten in Nederland dit weekend

Gedurende de zomermaanden schrijven we elke week een overzicht met de leukste foodfestivals. Maar in de winter is er ook voldoende te beleven tijdens de vele kerstmarkten, gewoon in eigen land. 

Kleed je warm aan en slenter met een lekker glaasje warme glühwein over de één van onderstaande kerstmarkten.

Sissy-Boy Kerstmarkt – Amsterdam

Sissy Boy staat bekend als kledingwinkel, maar heeft ook een uitgebreide home afdeling (Sissy Boy Homeland) met de leukste dingen voor in de keuken en op de eettafel. Aankomend weekend vindt de Sissy Boy Kerstmarkt plaats op het Amstelveld in Amsterdam.

Hier wordt naast kleding en prachtige items voor je interieur, ook hun culinaire assortiment verkocht. Van unieke serviezen & glazen tot taartjes, drankjes en niet te vergeten versieringen voor op de kersttafel, je vindt het er allemaal.

Sissy-Boy Kerstmarkt – Amstelveld, Amsterdam – Zaterdag 12 december

Sissy Boy Kerstmarkt
Bron: Facebook

Knüss Winterfest – Utrecht

Ook in Utrecht kun je terecht voor een gezellig kerstmarkt. Tijdens het Knüss Winterfest worden verschillende evenementen georganiseerd in het centrum van de stad, maar wij komen vooral voor het culinaire programma.

Zo geniet je van culinaire heerlijkheden bij Vol van Smaak (een soort Rollende Keukens, maar dan in de winter), maar ook de ambachtelijke producten uit eigen streek op de Streekmarkt zijn het omrijden waard. Vergeet overigens niet het Fonteyn Festival, waar de mooiste wijnen worden gecombineerd met smakelijke hapjes.

Knüss Winterfest – Utrecht – 11 tot en met 13 december 

Kerstmarkt
Bron: Facebook

Kerstmarkt Haarlem – Haarlem

Dit weekend wordt één van de grootste kerstmarkten van Nederland georganiseerd, namelijk de Kerstmarkt Haarlem. Hiervoor wordt de binnenstad overgenomen door sfeervolle versieringen en lichtjes, en kun je genieten van verschillende kleinere markten door de stad.

Denk bijvoorbeeld aan de allereerste Slow Food Wintermarkt in Haarlem plaats. Deze markt is dit weekend the place to be voor foodies. In de kassen van de Haarlemse Stadskweektuin kan je tussen 11.00 en 16.00 terecht voor heerlijke en ambachtelijke producten, geproduceerd volgens de Slow Food-gedachte.

Maar ook het Haarlems Winterbierfestival aan het Hortusplein is een aanrader als je houdt van verschillende speciaalbieren en daar bij passende hapjes. Kijk voor meer informatie over alle mogelijkheden en kleinere markten op de website.

Slow Food Wintermarkt – Haarlemse Stadskweektuin, Kleverlaan 9 – 13 december

Gluhwein kerst stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
De leukste (culinaire) kerstmarkten in Nederland dit weekend
Sluiten