Redactie
Redactie Inspiratie 11 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

De 5 lekkerste gerechten met bakbanaan

Bakbananen liggen steeds vaker in de supermarkt, maar wat kun je ermee maken? Dit zijn de vijf lekkerste gerechten met bakbanaan.

Doordat bakbananen (ook wel kookbananen genoemd) een relatief hoog zetmeelgehalte hebben, zijn ze onrijp moeilijk verteerbaar. Daarom worden ze dus vrijwel altijd eerst gebakken, gekookt of gefrituurd voordat ze worden geserveerd.

Baka banana

Het voor ons bekendste gerecht is natuurlijk bakabana, waarbij de plakken worden gefrituurd in een beslagje en vervolgens al dan niet worden geserveerd met satésaus. Zó lekker!

Bananen frietjes

In de categorie ‘moet je proberen’: frietjes van bakbanaan. Het resultaat is niet zo zoet als je zou denken en heerlijk als snack met een lekker dipsausje.

Bananenchips

Wist je dat bananenchips van bakbananen worden gemaakt? Door hun hoge zetmeelgehalte houden ze veel beter hun vorm, kun je ze makkelijk in dunne plakjes snijden en frituren.

Gevuld

Tot slot een super easy manier om bakbananen te gebruiken, namelijk gevuld als een gepofte aardappel. Heerlijk met chorizo en kaas!

Burgertjes

Ook burgertjes zijn zalig als je er bakbanaan door verwerkt. Door het zetmeel in de bananen behouden ze hun vorm goed en gemengd met wat kruiden en specerijen heb je een heerlijke vegetarische snack of vleesvervanger.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.