Redactie
Redactie Inspiratie 11 jun 2016
Leestijd: 4 minuten

Culy ontdekt… Brunchen op 175 meter hoogte bij Duck & Waffle in Londen

Tijdens een culinair weekend Londen wil je natuurlijk zo veel mogelijk zien, ontdekken en proeven. Van scones tijdens de afternoon tea tot steamed buns in de avond. Onlangs brunchten wij bij Duck & Waffle, dé hotspot die 24/7 open is en op maar liefst 175 meter hoogte ligt. 

De ervaring van Duck & Waffle begint al bij het reserveren; hoewel ze 24 uur per dag, 365 dagen per week open zijn, wordt het aangeraden ruim van tevoren een plekje te bemachtigen. Dit kan tot twee maanden van tevoren en zeker voor de weekenden is dit een must. 

Hierbij vragen ze om je creditcard gegevens en bij een no show of als je meer dan 15 minuten te laat bent vergeven ze je tafel, en rekenen ze alsnog £20,- per persoon.

Eenmaal aangekomen bij 110 Bishopsgate (om de hoek van metrostation Liverpool Street) is de Heron Tower niet te missen. Pal naast het iconische gebouw the Gherkin, meestal met een rij voor de ingang van de twee restaurants; Sushi Samba (op de 38ste etage) en natuurlijk Duck & Waffle (op de 40ste).

Fenomenaal uitzicht

Na een korte check of je wel écht hebt gereserveerd (ja, ze zijn er strenger dan je basisschoollerares!) is het tijd voor de lift, wat al een beleving an sich is. Binnen een paar seconden schiet je van de grond omhoog naar 175 meter hoogte, met een prachtig uitzicht over de hele stad door de glazen deuren.

Denk je dat je de grootste attractie al hebt gehad? Lees dan vooral verder. Eenmaal binnen is het pas echt genieten geblazen, omdat bijna alle wanden uit glas bestaan. Sommige tafels zitten echt tegen het glas aan, anderen staan in het midden van de zaak. Hoe je het ook wendt of keert; een fenomenaal uitzicht heb je (gelukkig) overal.

Klassiekers met een twist

Na de nodige foto’s van het uitzicht te hebben gemaakt is het tijd voor het eten. De kaart is ruim, met veel verschillende soorten wafels (hartig en zoet), eigerechten en nog veel meer. Hun signature dish is de duck & waffle, een spin-off op de chicken & waffles uit het Zuiden van de VS met een gekonfijte eendenbout, een gebakken eendenei en ‘mustard maple syrup’ (£17,-).

Na een tijdje wikken & wegen hebben we een keuze gemaakt; ox cheek benedict (£11,-) & foie gras brûlée (£13,-) it is! Om de smaakpapillen op gang te brengen beginnen we met wat brood met onwijs lekkere boter en grasgroene olijfolie (£6,-) en de bellini uit onze dromen (£14,-)

De variant op de klassieke eggs benedict wordt geserveerd op wafels met gestoofde ossenwangen met 2 gepocheerde hen-eieren, Hollandaisesaus en Sriracha.

De brûlée is ook een (hartige) klassieker met een twist, met in plaats van een custard op basis van slagroom, foie gras. Erbij wordt ook nog brioche met pork crackling geserveerd.

Naast dat alles er fantastisch eruit ziet, smaakt het ook net zo goed als dat het klinkt. Van zacht uit elkaar vallend vlees met licht zoete wafels, tot de hartige foie gras met een knapperig karamellaagje.

 

Bittere nasmaak

Helaas is de bediening van mindere kwaliteit. Naast dat ze continu tegen onze stoelen botsen, vergeten ze de helft en lijken ze ongeïnteresseerd.

Dit is in elke zaak onacceptabel, maar bij een restaurant waar ze zulke hoge eisen aan de gasten stellen (als je je niet appropriate kleedt kan je worden geweigerd en ben je een kwartier te laat? Dan verlies je je reservering en betaal je alsnog £20,- per persoon) is het wel érg jammer.

Daarbij zijn de prijzen niet mis; voor een gemiddeld gerecht betaal je £15,-, cocktails doen gemiddeld £14,- en de wijnen beginnen bij £35,- pond per fles. Hierdoor tik je al gauw minstens £30,- (omgerekend €40,-) per persoon af.

Na met pijn in de portemonnee te hebben afgerekend staan we dan ook met gemengde gevoelens in de lift naar beneden. Het eten, het uitzicht en de drankjes waren without a doubt fantastisch, maar de bediening en prijzen zorgen voor een bittere nasmaak.

Het was een meer dan bijzondere ervaring, maar wel voor één keer. Ons advies is dan ook om te kijken of je budget het toelaat, en anders gewoon naar één van de vele andere (minstens net zo leuke) tentjes te gaan waar Londen vol mee zit.

Duck & Waffle
110 Bishopsgate, Londen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.