Redactie
Redactie Recepten 20 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Homemade bananenchips met cayennepeper

Dit heerlijke recept komt uit het boek Chips. Een boek vol recepten om zelf chips en snackjes te maken van groente en fruit, uitgegeven door uitgeverij Becht.

Schermafbeelding 2013-02-18 om 12.50.13

Was en pel de bananen. Als de schil niet meegeeft, maak dan met een mes inkepingen in de lengte zodat je de schil er in repen kunt aftrekken. Snijd ze met de mandoline overdwars in schijfjes van 1 mm dikte direct boven de frituurmand.

Verhit de olie in een frituurpan tot 160 °C. Laat de mand in de hete olie zakken en schud vervolgens zodat de schijfjes niet tegen elkaar kunnen plakken. Bak ze totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitdruipen op keukenpapier.

Op smaak brengen: Breng het zout op smaak met 1 theelepel cayennepeper, kurkuma of knoflookpoeder al naar gelang je smaak. Bestrooi de chips met dit mengsel en herhaal de hele handeling met de rest van de banaan.

Variatie met langwerpige chips: Snijd de banaan in de lengte doormidden en maak dan schijfjes in de lengterichting.

Tip: Omdat de bakbanaan nogal kleverig is, kun je deze beter niet te veel door je handen laten gaan. Daarom is het raadzaam hem direct boven de frituurmand te snijden.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.