Redactie
Redactie Inspiratie 27 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… het nieuwe flexitarische restaurant in hotel nhow Rotterdam

Er is nieuws uit Rotterdam! Het fijne hotel nhow, waar we in 2014 al een keer verbleven voor Culy, heeft een volledig vernieuwd restaurant hoog boven de Maas. 

De chefkok van nhow, Jeffrey Stolp, volgt al jaren de culinaire trends en besloot onlangs om de dinerkaart van nhow volledig flexitarisch te maken. Dat houdt in dat ieder gerecht in de basis vegetarisch is, maar elke gang is desgewenst uit te breiden met vlees, gevogelte of vis.

NHOW

Het flexitarische concept

Het concept is simpel en zo goed, dat we ons afvragen waarom niemand dit niet eerder bedacht. De menukaart komt als een soort verfkleurenwaaier op tafel en bevat 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts.

Voor kost € 9,-, hoofd € 15,- en na € 9,-, en elk gerecht is uit te breiden met een extra bijgerecht van vis of vlees, à € 4,- bij de voorgerechten en desserts en € 9,- bij de hoofdgerechten extra. Extreem overzichtelijk, daar houden we van.

Voor een driegangenmenu zonder toevoegingen (dus volledig vegetarisch), betaal je per persoon dus 33 euro. Een mooie prijs voor wat je krijgt.

Je kunt je ook laten verrassen door de chef: wil je puur vegetarisch, dan ben je daarvoor € 32,50 kwijt, wil je wel vlees en vis als toevoeging, dan betaal je € 42,50 voor drie gangen. Een passend wijnarragement is ook mogelijk, hiervoor betaal je € 6,50 per glas.

Ons flexitarische menu

Restaurant in Rotterdam

We beginnen het diner met heerlijke broodjes, wit en bruin, gemaakt met zeewier en daardoor lekker ziltig. De zoute Jersey roomboter past er dan ook perfect bij. En oja, dat glas Cava is ook een mooie start.

Door met het eerste hoofdgerecht. Voor Culy’s Monique is dat gegrilde little gem sla, geserveerd met een schuim van wortel en Franse dressing, in de vorm van een fris sorbetijs. Dit is absoluut de ster van het gerecht: wát een vondst om de saladedressing te serveren als ijs. Wij worden wel blij van deze warm-koud sensatie.

We bestellen er een langoustine als side dish bij – daar zijn we heel erg dol op, en als we ‘m op de kaart zien staan als toevoeging, kunnen we het toch niet laten. Deze is plomp, zoetig en vol smaak. Heerlijk.

Tafelgenoot bestelt de koolrabi met maanzaad en hennepzaadjes, geserveerd met Granny Smith-appel en mascarpone.

“Ojee, ik kan de eendenborst met sesam niet weerstaan!” Dat wordt dus toch een vlees bijgerecht. En niet voor niets, want de eend is botermals en goed gemarineerd.

Mooi ook om te zien dat de bijgerechten goed passen bij ‘het grote’ bord, en dat de smaken ook worden doorgetrokken.

Hoofdgerecht nummer één: een grote gebakken portobello, met parelgort, meiknolletjes, rozijnen, geblakerde sojaboontjes (gouden vondst!) en worteljus. Een heel fijn gerecht, al had de parelgort wat ons betreft wat spannender (lees: kruidiger) gekund.

De gekarameliseerde venkel in beurre noisette is ook een piekfijn vegetarisch hoofdgerecht. Door de gember, munt en knoflook wordt het allesbehalve saai, en de karamel van zwarte olijven vinden we een slimme toevoeging.

Erbij bestellen we de gestoofde kalfswangen met couscous, en dat blijkt ook een bijzonder smakelijk gerecht. Ook een flink grote portie voor een side, dus waar voor je geld.

Culy’s Monique gaat uiteraard voor het chocolade dessert, met onder andere chocolademousse en ganache, een knapperige crumble en een boterige blondie. Precies zoals je een chocoladetoetje hebben wil.

Tafelgenoot geniet van de vanille panna cotta, soesjes gevuld met mascarpone en vanille meringue schotsjes. De microcress zijn lekker anijsig en passen goed bij de andere smaken.

Conclusie

We hebben ontzettend genoten bij nhow. Soms is een concept ijzersterk maar valt de uitvoering tegen, maar hier klopt de visie volledig met wat chef Jeffrey op tafel tovert. Zo flexitarisch eten is een aanrader, voor zowel vegetariërs als die-hard carnivoren.

Het restaurant is elke avond behalve zondagavond geopend voor een flexitarisch diner. Reserveren kan via nhow-rotterdam.com/bar-kitchen.

NHOW

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.