Redactie
Redactie Inspiratie 28 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Yvette van Boven krijgt speciale kerstserie op tv

In aanloop naar de feestdagen serveert Yvette van Boven drie dagen achter elkaar smakelijke ideeën voor een verrassend kerstdiner.

De kerst3daagse is te zien van woensdag 21 t/m vrijdag 23 december om 19.20 uur op NPO 2.De recepten die Yvette in Koken met Van Boven bereidt, zijn te vinden op vpro.nl/kokenmetvanboven. Dit is wat je kunt verwachten:

Kip met oesters

Kerst valt midden in het oesterseizoen. Daarom serveert Yvette tijdens het kerstdiner een onvergetelijke oesterervaring – met kip. Zij ‘vlindert’ eerst een kippetje, een eenvoudige maar enigszins onbekende manier om een hele kip sneller in de oven te braden. De knapperig gegaarde kip combineert zij vervolgens met oesters in een bearnaise saus.

Woensdag 21 december, 19.20 uur NPO 2

Turducken en Pomcourpastie

Vooraf maakt Yvette een carpaccio van knolselderij met geklopte camembert en vers geraapte walnoten. Als hoofdgerecht creëert zij een vegetarische variant van de legendarische Turducken, het ‘babushkagerecht’ van TURkey, DUCK and chicKEN; kalkoen, gevuld met eend die is gevuld met kip.

Yvette maakt volgens dit principe haar eigen Pomcourpastie, door een pompoen te vullen met courgette, die is gevuld met pastinaken. Een kerstmaaltijd met een bescheiden aantal calorieën.

Donderdag 22 december, 19.20 uur NPO 2

Trifles, trifles,… en een kerstcocktail

Trifle is hét nagerecht uit de Engels keuken. Een trifle, dat letterlijk vertaald ‘niemendalletje’ betekent, kent vele variaties met cake, lange vingers, bitterkoekjes of makarons, overgoten met sherry en afgemaakt met vers fruit en vla, slagroom of custard. Elk huishouden of iedere gelegenheid kent zijn eigen recept van kleuren, structuren en smaken. Yvette bouwt een echte kersttrifle, een pronkstuk op de kersttafel.

Daarbij maakt Yvette met Vermout, hét zomerdrankje van 2016, een winterse cocktail die goed past bij de Kerst en over de trifle kan. Weinig alcohol maar vol van smaak.

Vrijdag 23 december, 19.20 uur NPO 2

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.