Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 14 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

De leukste culinaire Vaderdag cadeaus die je last-minute kunt inslaan

Is jouw vader er zo eentje die voor het slapen in kookboeken bladert, uren kan staan te grillen en houdt van fijnproeven? Goed nieuws: met deze culinaire Vaderdag cadeaus geef je hem de foodie-aandacht die hij verdient.

7 x culinaire Vaderdag cadeaus

Maak-je-eigen-wijnkit

Je vader een nieuwe hobby cadeau geven is altijd een goed idee. Met deze maak-je-eigen-wijnkit van HEMA kan hij zijn eerste stappen richting wijnbrouwer zetten. In amper tien dagen is dat klusje al geklaard en met wat geluk mag je daar zelf ook van meegenieten. Proost!

> De wijnkit van HEMA is online te bestellen voor € 32,50.

Wijnkit HEMA als culinair vaderdagcadeau
Bron: HEMA

Hamburgerpers

Wij kennen weinig vaders die níét houden van hamburgers. En houdt jouw vader er nou toevallig van om die hamburgers ook nog ‘ns zelf te maken, dan is deze hamburgerpers een toffe tip. Voelt professioneel aan, levert hoe dan ook gigantisch lekkere burgers op (al helemaal als je er een hamburgerrecept van Culy bijneemt).

> De hamburgerpers van Point-Virgule is online te bestellen voor €14,95.

hamburgerspers als voorbeeld van culinair vaderdagscadeau
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Serveerplank voor kreeft

Staat jouw vader bekend als borrelkoning van de familie? Schenk hem deze wondermooie borrelplank waarmee al zijn favoriete happen nog harder zullen stralen.

> De serveerplank voor kreeft van Pip Studio is online te bestellen voor €54,95.

Seveerplank kreeft als culinair vaderdagscadeau
Bron: De Bijenkorf

Zeezoutpakket van Zeeuwsche Zoute

Met de structuur van mooie zeezoutkristallen geef je je gerechten onmiskenbaar een subtiel vleugje luxe. Zeezout van het Britse Maldon is wat dat betreft altijd een goede keuze, maar ook in Nederland hebben we heerlijke opties. Het zout van Zeeuwsche Zoute wordt gewonnen uit de Oosterschelde.

Het bedrijf produceert voor befaamde (sterren)restaurants als RIJKS* en ook patisserie Tout gebruikt de Zeeuwse zoutvlokken. Jouw vader binnenkort ook? Schenk hem een zeezoutpakket waarin hij de zoutvlokken kan ontdekken in de smaken natuur, gerookt en zeekraal.

> Een trioset zeezout van Zeeuwsche Zoute is online te bestellen voor € 27,95.

Zeeuwsche Zoute zeezout
Bron: De Bijenkorf

Tompouce herenboxer

Je hebt foodies en je hebt Foodies met een grote F. En als jouw vader binnenkort deze herenboxer met tompouceprint met trots gaat dragen, dan verdient ‘ie onmiskenbaar een plekje in die laatste categorie.

> De tompouce herenboxer van HEMA is online te bestellen voor € 9,50. 

tompouce boxershort
Bron: HEMA

Nieuwe whisky van The Balvenie

Laatst proefden we de nieuwste whisky van het Schotse The Balvenie: een ontzettend elegante whisky die in de geur wat bloemig is, op de tong een bite van gember heeft en verfrissend is in de afdronk. Kortom: een ontzettend mooie fles waar je vader nog maanden plezier aan kan beleven, nippend met kleine slokjes en genietend van het leven.

> French Oak whisky van The Balveny is online te bestellen voor € 43,95.

whisky van The Balvenie
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Japans koksmes van Latalis

Soms moet je ‘t niet verder zoeken dan bij een steengoed, vlijmscherp koksmes. Een favoriet van de Culy-redactie is het Japanse koksmes van Latalis, dat zijn scherpte door de tijd heen goed weet te behouden en ontzettend soepel in de hand ligt. Bovendien is ‘t nog betaalbaar ook.

> Het Japanse Santoku koksmes is online te bestellen voor € 22,95. 

Latalis Japans koksmes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.