Redactie
Redactie Inspiratie 24 jun 2014
Leestijd: 3 minuten

7 tips om op elke reisbestemming de culinaire hotspots te vinden

Als je in Nederland op zoek bent naar een goed restaurant of een gezellige koffiebar, check je onze hotspots, of surf je naar Iens en consorten. Maar wat te doen in het buitenland? Hoe vind je daar dé leukste culinaire hotspots?

1. Zoek op Culy

Als je op Culy zoekt in de zoekbalk rechtsboven, bijvoorbeeld op ‘Londen’ of ‘Parijs’, krijg je een heleboel artikelen. Dus niet in de rubriek Hotspots zelf, want daar staan alleen Nederlands hotspots in. We geven je graag alvast wat suggesties voor populaire bestemmingen (dit zijn ze uiteraard niet allemaal):

Londen
Parijs
New York
Berlijn
Rome
Kopenhagen
Istanbul
Barcelona
Bangkok
Japan
China

2. Check Foursquare

Foursquare is niet alleen een website en app om zelf in te checken bij locaties, maar ook een ideale tool om te zoeken naar leuke hotspots. Zo kun je ‘browse nearby’ doen, waarmee je de beste aanraders vindt bij jou in de buurt. Wij gaan vaak bij een tentje zitten, zoeken het WiFi op en checken zo de leukste hotspots eromheen.

Je kunt dit natuurlijk ook al thuis of in het hotel doen, en zo een eigen lijstje aanmaken (hiervoor heb je wel een account nodig). Bij zo’n lijst creëer je automatisch een kaart waarmee je (ook zonder internet) naar de hotspots kunt navigeren. Bekijk onze Foursquare-lijst voor Kopenhagen bijvoorbeeld.

Ook handig: de tips die bij elke locatie op Foursquare worden achtergelaten. Klik daar altijd eventjes naar door, want hier tippen locals hun favoriete gerecht in een restaurant, of delen ze het verborgen WiFi-password met je.

3. Lees de Lonely Planet

De Lonely Planet is niet alleen een ideale reisgids, maar er staan ook vaak food tips in. Van goedkoop en laagdrempelig tot exclusiever. Vaak staan er juist zaakjes in waar je zelf niet zo snel op komt. Ideaal: de Lonely Planet-gidsen zijn er tegenwoordig ook als een app. Zie je er iets minder uit als een toerist in de straten van een metropool…

4. Check reisblogs

Reisbloggers vliegen de wereld over om voor hun lezers de allertofste adresjes te vinden. Voor hotels, excursies, stranden en meer, maar ook voor de beste plekken om te eten. Onze favorieten zijn Sabine de Witte van Yourambassadrice.com en Pauline Egge van Petitepassport.com.

5. Vraag locals

Trucje: als je bij het ene leuke lunchtentje zit, vraag de ober dan om zijn ultieme suggestie voor die stad. Ga daar heen, en vraag vervolgens hén weer om hun tips. Zo blijft je reis vol verrassingen en spontane acties.

6. Ga voor Airbnb

Boek geen hotel, maar huur een appartement of kamer via Airbnb. Je zit dan bij een local, en die heeft vast tientallen tips voor je. Vraag de eigenaar een lijstje achter te laten of te mailen met zijn of haar restauranttips voor die stad.

7. Koop het boek ‘Where chefs eat’

Voor deze ultieme restaurantgids vroeg de schrijver meer dan 400 chefs de simpele vraag: waar eet jij graag? Het resultaat is een prachtig boek met meer dan 2000 suggesties van honderden bekende chefs. Een indrukwekkend lijstje: David Chang, Rene Redzepi, Sean Brock, Eric Ripert, Ferran Adria, Daniel Boulud, April Bloomfield. Altijd al willen weten waar Heston Blumenthal graag ontbijt? Dit boek geeft het antwoord.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.