Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 7 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Een bizar lekker ijsje: een gegrilde maiskolf met softijs

Dominique Ansel is een soort geniale, gekke professor van de patisserie. Elke creatie die hij bedenkt, wordt meteen een trend. Hij bedacht onder andere de cronut, Oreo spread en bloeiende marshmallowbloemen. De nieuwste trend uit de keuken van Ansel: crème de la corn.

Crème de la corn

Crème de la corn is in feite een gegrilde maiskolf, afgetopt met softijs. Het populaire ijsje wordt verkocht in de Dominique Ansel Bakery in Tokio, Japan.

De maiskolf wordt gegrild en bestreken met boter en sojasaus of zout. Bovenop komt een toef softijs in de smaak karamel, afgemaakt met stukjes mais. En klaar is je crème de la corn!

Briljante gekheid op een stokje

Dit ijsje bevat dus allerlei zaken om je smaakpapillen te pleasen: de grillsmaak van de mais snijdt mooi door het zoete van het ijs heen, de sojasaus is lekker zoutig en de losse stukjes mais zorgen voor wat extra textuur.

Niet in de buurt van Tokio? Dan maak je ‘m thuis toch gewoon na met je favoriete ijs?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.