Een bizar lekker ijsje: een gegrilde maiskolf met softijs

Dominique Ansel is een soort geniale, gekke professor van de patisserie. Elke creatie die hij bedenkt, wordt meteen een trend. Hij bedacht onder andere de cronut, Oreo spread en bloeiende marshmallowbloemen. De nieuwste trend uit de keuken van Ansel: crème de la corn.

Crème de la corn

Crème de la corn is in feite een gegrilde maiskolf, afgetopt met softijs. Het populaire ijsje wordt verkocht in de Dominique Ansel Bakery in Tokio, Japan.

De maiskolf wordt gegrild en bestreken met boter en sojasaus of zout. Bovenop komt een toef softijs in de smaak karamel, afgemaakt met stukjes mais. En klaar is je crème de la corn!

Briljante gekheid op een stokje

Dit ijsje bevat dus allerlei zaken om je smaakpapillen te pleasen: de grillsmaak van de mais snijdt mooi door het zoete van het ijs heen, de sojasaus is lekker zoutig en de losse stukjes mais zorgen voor wat extra textuur.

Niet in de buurt van Tokio? Dan maak je ‘m thuis toch gewoon na met je favoriete ijs?

. ●ドミニクアンセルベーカリー DOMINIQUE ANSEL BAKERY 〇クレーム ドゥ ラ コーン(とうもろこしソフトクリーム) Creme de la Corn ¥1000(税込) . 去年から気になってたとうもろこしソフト!一年越しに食べました🌽 . ソフトクリームにはとうもろこしの実も入っていて、味もとうもろこし感が結構ありました!あまじょっぱい! ソフトクリーム食べ終わると、本物の焼きとうもろこし!笑 焼きとうもろこしも美味しいのですが、もちろん食べづらさはあります(笑)頑張って食べました歯に詰まりました(笑) . 平日(水)の14時半頃は席が 一席あいてるか空いてないかって感じでした! . ほかのパンやケーキ、スイカも気になる〜🍉 . #ドミニクアンセルベーカリー#ドミニク#とうもろこしソフト#dominiqueanselbakery#dominique#クレームドゥラコーン#CremedelaCorn #とうもろこし#ソフトクリーム#ソフト#表参道カフェ#原宿カフェ#表参道#原宿#カフェ#omotesando #harajuku #tokyocafe #japan #instagood #insralike #instafood #tokyo #カフェ巡り #カフェ好きな人と繋がりたい #ミラーレス#ミラーレス一眼#カメラ女子#カメラ好きな人と繋がりたい #インスタ探検隊

A post shared by まに (@mani_photo_sweets) on