Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 16 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Cool: er is nu sparkling ijsthee van échte thee

We kennen allemaal wel ijsthee, ook de variant met prik. Maar in de ijsthee die we in de supermarkt kopen, kunnen we de smaak van echte thee bijna niet terugvinden. Daar is nu iets nieuws op bedacht: sparkling ijsthee van échte thee. Het drankje is nu al een hit in Amerika.

Zonder suiker

Sound Tea past helemaal in de trend van ambachtelijke, pure frisdranken. Eigenaren Tommy Kelly en Salim Najjar misten nog een drankje op de markt tussen mierzoete frisdranken, bruiswater met een smaakje en waterige, ongezoete theeën. Zij voegden koolzuur toe aan afgekoelde thee en zo werd Sound Tea geboren.

Hun sparkling ijsthee wordt niet alleen gemaakt van echte thee, maar bevat ook bubbels en cafeïne. Overigens verschilt het gehalte aan cafeïne per smaak en staat dat aangegeven op de fles. Bovendien is de sparkling ijsthee suikervrij.

spalking ijsthee met echte thee

Biologische thee

De thee die ze gebruiken is biologisch en komt uit de hele wereld. Eerst wordt er van de thee een concentraat gemaakt, waaraan later koolzuurhoudend water wordt toegevoegd.

De sparkling ijsthee van Sound is er nu in vijf smaken. Waaronder kamillethee met vlierbloesem, lavendel en een vleugje vanille, rozenthee met hibiscus, limoen en kardemom en groene thee met munt en grapefruit.

Sparkling ijsthee van echte thee, in Nederland

Sound Tea is vooralsnog alleen in Amerika verkrijgbaar. Wél is in Nederland al een tijdje de fantastische theesiroop van Betjeman & Barton te koop, die je kunt aanlengen met koolzuurhoudend water.

sparkling ijsthee
Bron: Sound

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.