Redactie
Redactie Inspiratie 17 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

9 x citroenrasp (zest) gebruiken in gerechten

Citroenrasp, ook wel de zest van een citroen genoemd, is heerlijk in en over allerlei gerechten. We geven je graag 9 lekkere toepassingen.

Zorg wel dat je een fijne rasp gebruikt (bijvoorbeeld een Microplane) en rasp alleen het gele gedeelte, niet het witte, bittere stuk. Let trouwens op met niet-biologische citroenen: daar zit soms een vettige waxlaag overheen. Eerst goed boenen dus.

Klik op de foto’s voor het gehele recept

1. Citroenrisotto

taart

2. Ricottataartjes

3. Citroen cupcakes

1308_25_200

4. Aardbeientaart met witte chocolade- en basilicumcrème

5. Chipolata taart

6. Perzische rijstpudding met dadels & saffraan

Schermafbeelding 2013-02-07 om 16.16.14

7. Gegrilde aubergine met tahina & groene kruiden

8. Witte truffel linguine met kalkoen & Parmezaan

9. Vega quinoa hapjes

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.