9 x citroenrasp (zest) gebruiken in gerechten
Citroenrasp, ook wel de zest van een citroen genoemd, is heerlijk in en over allerlei gerechten. We geven je graag 9 lekkere toepassingen.
Zorg wel dat je een fijne rasp gebruikt (bijvoorbeeld een Microplane) en rasp alleen het gele gedeelte, niet het witte, bittere stuk. Let trouwens op met niet-biologische citroenen: daar zit soms een vettige waxlaag overheen. Eerst goed boenen dus.
Klik op de foto鈥檚 voor het gehele recept
1. Citroenrisotto
2. Ricottataartjes
3. Citroen cupcakes
4.聽Aardbeientaart met witte chocolade- en basilicumcr猫me
5. Chipolata taart
6.聽Perzische rijstpudding met dadels & saffraan
7.聽Gegrilde aubergine met tahina & groene kruiden
8. Witte truffel linguine met kalkoen & Parmezaan
9. Vega quinoa hapjes

:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F05%2Flemonrisotto.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F12%2Ftaart4.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F12%2FSchermafbeelding-2011-12-27-om-17.32.37.png)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F08%2F1308_25_200.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F03%2FChipolatataart.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F03%2Fculy00021.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F01%2FSchermafbeelding-2013-02-07-om-16.16.14.png)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F06%2Fspaghetti.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F05%2F7129024537_c7fc0e3f5b_c.jpg)