Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 1 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Deze patissier maakt gebakjes in de vorm van Rubik’s kubussen

Patissier Cédric Grolet moet als kind wel gefascineerd zijn geweest door de beroemde Rubik’s kubussen. Je weet wel: die kubusvormige puzzel met aan elke zijde 9 gekleurde blokjes. De Franse patissier maakt de kubussen nu namelijk na, maar dan als zoete gebakjes.

Alain Ducasse

Cédric is chef patissier bij Le Dali: een restaurant dat wordt gerund door de beroemde chef Alain Ducasse, in hotel Le Meurice in Parijs. Daar maakt hij de Rubik’s kubussen. Elk gebakje bestaat zo uit drie rijen met elk 9 kleine blokjes.

27 mini-gebakjes

Wel 27 mini-gebakjes in totaal dus. Zo kun je een taartje met meerdere personen delen. Een kubus bedient vier tot zes zoetekauwen.

Dat is ook het hele idee achter de taart: je zet ‘m in het midden van de tafel. “Een taart kan nooit iedereen bekoren, want iedereen heeft weer een andere smaak”, zegt de patissier. “Met deze taart kan dat dus wél.”

Kers met dragon

De blokjes hebben dan ook allemaal een ander uiterlijk en een andere smaak, dus het wordt wel vechten met je tafelgenoten. Zo zijn er gouden blokjes met een vulling van citroen bijvoorbeeld. Of oranje blokjes met een vulling van abrikoos met rozemarijn. En donkerrode blokjes met kers met dragon.

Onderstaand filmpje is in het Frans dus misschien qua tekst niet helemaal te volgen, maar je ziet wél hoe de chef de taart samenstelt.

Wil je ‘m een keer proeven? Je kunt de taart eten tijdens de afternoon tea bij Le Dali.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.