Redactie
Redactie Culinair nieuws 24 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Bizar: in dit hippe restaurant in New York is foto’s maken absoluut verboden

De tijd dat we al Instagrammend een diner doorgaan lijkt voorbij. Althans, bij het hippe restaurant Momofoku Ko in New York City. Dat is namelijk het eerste restaurant ter wereld dat bewust gasten verbiedt om foto’s te nemen van het eten.

Raar? Niet bepaald, zo vindt de chef. Chef David Bouley legt uit aan The New York Times dat wanneer gasten foto’s nemen van hun eten, het de sfeer onderbreekt en verpest. “Foto’s nemen zijn funest voor de herinnering, het genieten van een gerecht en het gesprek aan tafel. Het is moeilijk om een memorabele avond te creëren als er elke zes minuten geflitst wordt aan tafel”, aldus chef Bouley.

Wij vinden het vrij bizar, aangezien het op dit moment één van de grootste trends is om foto’s te maken tijdens het eten. Apps als Instagram en Burpple zijn immens populair, zo erg dat er onlangs in NYC een restaurant is geopend met een heus Instagram-menu.

Of het een echte trend zal worden en meer restaurants een anti-fotografie beleid in zullen stellen is nog maar de vraag. Een etentje zonder Instagram, al is het maar één kiekje, kunnen wij ons voorlopig nog niet voorstellen.

fotofoto2

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.