Redactie
Redactie Gadgets 31 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Fijne nieuwe foodfotography app ‘Burpple’

Als je denkt dat Instagram je culinaire leven heeft overgenomen, wacht dan nog even en maak kennis met de app Burpple. De nieuwste applicatie op het gebied van fotografie op je smartphone, speciaal ontwikkeld voor het maken van foto’s van jawel.. je eten.

Waar we dachten dat Instagram de fijnste filters had, heeft Burpple 6 speciale filters ontwikkeld genaamd Tapas, Loco Moco, Tiramisu, Teriyaki, Masala en Latte. Naast deze bijzondere filters is er ook een blur-optie om de focus te leggen op speciale elementen in de foto.

burpple2

Naast dat de app superfijn is in gebruik en duidelijk speciaal ontwikkeld is voor food-fotografie, is er goed nagedacht over het deel-aspect op sociale media. Zeker op zakelijk vlak is de app ideaal doordat bijvoorbeeld restaurants foto’s met één druk op de knop kunnen delen in bepaalde mappen, of zelf als dagmenu op hun sociale media pagina’s.

Het mooiste van alles vinden wij toch wel het ingebouwde ‘foodfolio’, je eigen portfolio met al jouw (bewerkte) foto’s. Burpple onthoudt bij elke foto de locatie, tijd en datum en ze kunnen (als je dat wenst) automatisch worden gebruikt in een door iedereen te bezoeken lijst van recensies.

Burpple is momenteel helaas alleen maar beschikbaar voor Iphone-gebruikers, en is gratis te downloaden in de AppStore. Wel verwachten de ontwikkelaars de app begin 2013 gereed te hebben voor toestellen met een Android-besturingssysteem.

burppleBurpple4Burpple3

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.