Redactie
Redactie Gadgets 24 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Visliefhebbers opgelet: er zijn twee prachtige nieuwe viskookboeken

Fan van vis? Dan kun je je lol op, want er zijn zojuist twee prachtige nieuwe boeken verschenen met vis in de hoofdrol. Er is aandacht voor duurzaamheid, schoonmaken en fileren, de beste manier om vis te bereiden, slimme tips en fijne bijgerechten.

In deze boeken lees je meer dan alleen recepten; het zijn echte handboeken. Allebei de titels op een lekker groot formaat, met prachtig beeld en frisse teksten. Echt aanraders.

Werken met vis – Bart van Olphen

Werken met vis helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van alle gangbare in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren. Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leer je stap voor stap alle belangrijke basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken. De basisbereidingen zijn gelardeerd met praktische vingerwijzingen, klassieke sauzen en traditionele visrecepten uit Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, België en Nederland.

Prijs: € 34,90

556357_449284015130543_1700131784_nSchermafbeelding 2013-01-23 om 10.22.55

Vis uit onze zee – Nathan Outlaw

Nathan Outlaw (chefkok van twee bekroonde visrestaurants in Cornwall) laat in Vis uit onze zee zijn moderne kijk op vis zien. Het bereiden van eerlijk en in het seizoen gevangen vis is namelijk helemaal niet moeilijk, en het resultaat is spectaculair! Voor elke vissoort, van platvis tot schaaldieren, geeft Outlaw uitleg: wanneer is welke vis te koop, hoe is die het best te bereiden en wat is er het lekkerst bij? Daarnaast natuurlijk veel verrassende recepten, van snelle gerechten voor doordeweeks tot de spectaculaire gerechten uit zijn restaurant.

Prijs: € 29,95

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.