Culy
Culy Inspiratie 18-10-2012

Restaurant in New York start grootschalige Instagram actie

Culy’s met een iPhone of Android smartphone kennen het gegarandeerd: Instagram. Dé app om de mooiste foto’s te maken met de leukste filters is een hit van wereldniveau. Iedereen maakt foto’s en waarom zou je ze niet gelijk op je smartphone bewerken en delen met de rest van de wereld? Voordat we verder gaan;  ken je Instagram nog niet? Download het dan gelijk en dan begrijp je meteen waar we het over hebben.

Inmiddels is het één van de meest gewaardeerde apps en is er één onderwerp wat wel heel vaak opduikt: eten! Foodie of niet, per dag maken duizenden mensen over de hele wereld foto’s van hun eten en drinken, in restaurants of zelf gemaakt.

Een paar maanden geleden was het alleen nog een kwestie van tijd voordat restaurants zouden inspelen op de Instagram-trend, en nu is het dan zover: het eerste Instagramrestaurant heeft haar deuren geopend in New York City.

Het Latijns-Amerikaanse restaurant Comodo, gelegen in de leuke buurt SoHo, nodigt haar gasten uit foto’s te maken van het eten met Instagram onder de hashtag #ComodoMenu. Op deze manier zie je gelijk wat je kan verwachten per gerecht en wordt het maken van een keuze je een stuk makkelijk gemaakt.

Helaas, maar wel begrijpelijk, wordt de tag ook gebruikt wanneer eten minder lekker is, of bij eten van andere restaurants. In dit laatste geval wordt de fotograaf vriendelijk doch dringend verzocht de tag te verwijderen en uitgenodigd om een keer langs te gaan bij Comodo.

Onderstaande video legt uit waarom Comodo heeft gekozen voor het Instagrammenu. De Culy redactie, die er dagelijks op los ‘Instagramt’, vindt het een superslim idee en denkt dat het niet lang zal duren voordat ook restaurants in Nederland er gebruik van gaan maken.

Ben jij het met ons eens, of juist niet? We zijn benieuwd naar je mening dus laat vooral een reactie achter.

comodo2comodo6comodo4comodo5comodo

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Restaurant in New York start grootschalige Instagram actie
Sluiten